Следвайте ни

Калоферски дами тръгват на поход в Сакар планина

Проявата е посветена на Международния ден на жената и се провежда по различен маршрут вече десетилетия наред

Георги Князов повежда жените от Калофер на поход в Сакар планина. Преходът започва от Елхово, нощувката ще е в хижа „Стария мост”. Проявата е посветена на Международния ден на жената 8 март. Записването за участие още не е приключило, а вече  60 жени от Ботевия град се записаха. Те са на възраст между 20 и 72 години. Походът потегля  на 10 март и се завръща в града на следващия ден.

За дамите от Калофер походът по случай 8 март е едно от най-чаканите събитие през годината.

В продължение на няколко десетилетия туристическо дружество „Хайдут” в Калофер организира за дамите от града туристически поход по избран от тях планински маршрут. Той трябва да отговаря на възможностите на участничките, затова избягваме трудните и стръмни пътеки с голяма денивелация, разказа пред кореспондента на „Марица” Георги Князов, секретар на туристическото дружество.

Едно от условията за участие в похода е участничките в него да са организирани членове на дружеството и да са закупили туристически марки за тази година. Разходите за транспорт и туристическа застраховка са в размер на 15 лева, всяка участничка в похода ще си ги поеме, обясни Князов. А туристическото дружеството поема разходите за нощувката. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?