49

Как да се грижите ефективно за вашия автомобил?

Автомобилът обичайно ни служи за пътуване на близки или далечни разстояния, за прекарване на различни по тегло товари и багажи. Притежанието му изисква грижи, които да го поддържат в оптимално техническо работно състояние. Кои са утвърдените практики в това направление, споделят по-долу от Maxcar.

Защо е необходима грижата за автомобила, според Maxcar?

Дори колата да е закупена чисто нова от магазина, тя е съставена от различни отделни авточасти, които с времето се износват и подлежат на смяна. Това са различни компоненти от отделителната, запалителната, горивната, кормилната система и всичко в устройството на превозното средство.

За нормалната им работа се използват и различни консумативи, които също с времето се износват и сменят. Това са техническите течности, като моторното масло, течността за чистачките, антифриза и т.н. Сред консумативите са ремъци, уплътнения, филтри, накладки на спирачките и други. Maxcar смятат, че всеки от тях изисква периодичен преглед и профилактика в оторизиран сервиз за оптимална техническа изправност на машината.

Как да поддържате техническата изправност на автомобила?

От специализиран онлайн магазин Maxcar смятат, че техническата изправност на леката кола е от най-важните. От това зависи дали превозното средство ще е в движение или не. От компанията съветват, на първо място да проучите пристигащите с превозното средство инструкции за експлоатация и колко често е необходима поддръжка, какви консумативи се сменят и на какъв период от време. Спазването на всички препоръки и употребата на висококачествени авточасти и консумативи ще гарантира оптимална работоспособност и техническа изправност на леката кола.

От Maxcar горещо препоръчват да се доверите и на препоръките на производителя относно използваното масло за двигателя, антифриза, бензина или дизела и т.н.

От каква сезонна грижа се нуждае леката кола?

Преди настъпването на летния или зимния сезон, автомобилът подлежи на предварителна профилактика и подготовка. В нея са включени смяна на гуми съобразно настъпващия сезон, използване на подходящите течности за чистачки и т.н.

Какво друго е важно при ефективната грижа за колата?

За постигане на най-добри резултати от гледна точка на изправност и външен вид, от Maxcar съветват редовно да се грижите за:

- външния вид – честото миене на каросерията и стъклата се отразява добре на външния вид на превозното средство, особено след шофиране в дъжд и сняг;
- условията за съхранение – гаражът е отлично помещение за това. Той трябва да е добре проветрен, температурата  вътре да не пада под 5 °C и да не е с висока влажност;
- правилното шофиране – от Maxcar препоръчват каране с позволена скорост и с пълно спокойствие. Старайте се при преминаване през неравности, това да става бавно и при възможност със заобикаляне на дупките по пътя. Агресивното шофиране ще повреди по-бързо машината.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?