Следвайте ни

Как да охладим прегрелия телефон

Лято е. Слънцето пече. Въздухът е горещ и това крие риск от това тялото ни да прегрее. Топлинен удар може да получите не само вие обаче, а и телефонът ви. Ако го забравите дори за няколко минути изложен на директно слънчево греене, може и да го откриете изцяло изключен от само себе си. А може и да възникнат някои повреди, които ще ви костват пари и време.

Как най-бързо да охладите телефона си, ако това се случи, а и в други случаи, в които мобилното устройство е прегряло по някаква причина?

Затворете всички активни приложения

Всяко работещо приложение повишава температурата в ядрото на телефона, защото изисква енергия от батерията. За да помогнете на устройството си да се охлади по-бързо, изключете всички приложения, които вървят в момента, включително тези в бекграунд. Това ще помогне на процесора и RAM-паметта да се „разтоварят“ от работата си.

Ако телефонът е прегрял без да е оставен на слънце, без да е включен в електрическата мрежа и без да е бил прибран в дреха, може прегряването да е предизвикано от прекалено много активни приложения, изискващи капацитет, който той няма. Затова изключете всичко, докато се охлади.

Спрете да зареждате телефона си

Може да звучи нелогично, но е така. При зареждане на батерията телефонът може да се нагрее прекалено. Изключете го от контакта, за да го охладите. Най-много се загрява, когато едновременно го зареждате и ползвате повече от едно приложение или водите разговор. Тогава нагряването може да достигне екстремни температури.

Извадете телефона от калъфката

Някои калъфи за смартфон са красиви, но не са практични. Материалът, от който са направени, задушава телефона при зареждане на батерията и създава голям риск от прегряване и увреждане на компоненти на устройството. Препоръчително е винаги да сваляте калъфа, докато зареждате телефона, освен ако не е специално проектиран така, че да не създава условия за прегряване.

 

Включете „самолетен режим“

Още една мярка за охлаждане на мобилното ви устройство е прекъсване на всички мобилни връзки с мрежата на оператора. Най-бързо това става, като включите „самолетен режим“ и изчакате телефонът да се охлади на допир.

Отдалечете телефона си от други електронни устройства

Когато няколко устройства стоят в близост едно до друго, могат да си влияят на много нива, включително на термично. Дръжте ги на разстояние, за да ги предпазите от евентуално прегряване.


Изключете телефона

Ако в момента телефонът не ви трябва спешно, най-добре го изключете, за да се охлади напълно. Това е най-добрият начин да намалите температурата в него.

Източник: az-jenata

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?