49

Хищници в тунинга: Москвичът на Маги и Васил вози като мустанг и има мощ на BMW

Ако се чудите кой облепи с фолио екстравагантните автомобили, които се виждат в холивудските продукции, снимани у нас - „Непобедимите 2“ и „Код Лондон“, това са те, Магдалена и Васил от Sharky folio.

Точно по Гергьовден тандемът е един от екипажите в ралито за ретро и класически автомобили „Марица“, което тръгна от Пловдив. Двамата дебютират в надпреварата със своя леко модифициран „Москвич 408“. „Ние сме първи в това рали, ние сме победителите, защото нашата кола е различна!“ - казват с усмивка Маги и Васил. Наричат ги „Хищника в тунинга“ и те са насреща - всеки път, когато имате екстравагантна идея за вашия автомобил.

„Правим всичко, което всеки друг би отказал - от облепване на автомобила с фолио и затъмняване на стъкла, до интериорен и екстериорен тунинг. Готови сме да реализираме и най-смелата ви идея. Това е професията ни, но и нашето хоби!“ - казват Магдалена и Васил.

Тя е в бизнеса от 12 години, той - доста по-рано, от 22 години.

Тунингът на колата често се свързва с някой добавен спойлер, неонови светлини или масивно озвучаване. Но това изобщо не изчерпва възможностите. Тунингът често включва инвестиция в по-качествено масло, добавени елементи за повече мощност или просто за по-добра работа на двигателя, както и естетични промени по външния вид на колата.

„Аз го наричам „салон за красота“ за коли!

Бих го сравнила с добрия маникюр - клиентът иска днес колата му да е жълта. ОК, правим я в този цвят, а утре вече иска да е черна, понеже му е омръзнала. Готово - ние сме насреща. Сменяме цвета на колата - бързо и лесно, както се сменя един маникюр!“ - смее се огнената Магдалена. Тя е зодия Овен, Васил е Близнаци. А перфектната им симбиоза в живота и в тяхното хоби-професия се крепи на формулата: „Аз съм зодия Близнаци и винаги играя на 100%“, казва Васил. А Маги допълва: „Той ме пали с идеите си, аз действам - после двамата заедно берем плодовете от това, което сме замислили“. Екипът им е търсен от много известни българи, но и сред по-малко известните.

„Един от нашите клиенти поиска тотална промяна в цвета на мерцедеса му - от черен го направихме бял. На една мацка й сменихме всички лайсни на колата - в розово. Колкото и да изглеждаше странно! Друг от клиентите ни беше заклет левскар - цялата му кола я облепихме със снимки на футболисти и купи - стана като лексикон на футболния „Левски“ - това направихме за бате Петко, лека му пръст“.

Един от най-забавните им моменти е, когато работят по надпис за автомобил на погребална агенция. Надписът гласи: „Не бързайте, ние ви чакаме!".

Маги и Васил признават, че от малки са искали да участват в автосъстезания. Рали „Марица“ е първата надпревара, в която мерят сили с други ретро возила. „Членуваме в клуб „Москвич“ и наш приятел ни покани. Имаме няколко екстравагантни автомобила и поддържаме по една бройка от тях. И ето ни тук, в рали „Марица“. Усещането и настроението са страхотни, организацията е перфектна. Нямаме търпение да мине тази година, за да участваме отново“.

Любовта им към москвича се оказва, че си има своята предистория.

„Навремето баща ми имаше „Москвич“. Чакали са 10 години с майка ми да го купят. Детството ми премина с тази кола. Помня миризмата й, помня как сме пътували до морето с нея или случката, когато го „откраднах“, за да я покарам, когато още нямах книжка“, разказва Васил. През 1998 година той продава семейната кола, понеже вече му писнало от ремонти по нея. „Няма как да имате москвич и да не правите ремонти. Въпреки това продължавам да купувам коли от същата марка, после ги модифицирам, примерно им преправям купето като „Мустанг“, а им слагам двигател на BMW. Това е като дишането - не можеш да спреш да го правиш“, казва софиянецът.

Снимки от Наташа Манева и личен архив

Още любопитни четива за свободното време ще намерите в специалното ни издание "Хоби"

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?