Следвайте ни

Чака ни ад по пътищата, вижте защо

viber icon

Трите почивни дни ще доведат до ад по пътищата. КАТ предприема допълнителни мерки.

"Пътна полиция" планира операция за обезпечаване на трафика на излизане от столицата и по основните пътни направления, както и при завръщането в края на почивните дни, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков:


"Извадени са на терен всичките екипи на "Пътна полиция", които ще бъдат подпомогнати от екипи на "Жандармерията" и "Охранителна полиция".

От СДВР в столицата са взети мерки за обезпечаване на основните булеварди, регулиране на движението от служителите. Екипите на жандармерията ще се движат успоредно с транспортния поток по главните пътища с цел извеждането на агресивни водачи".

Вторият етап на операцията е насочен към контрола за водачи под въздействието на алкохол или наркотици, допълни Близнаков:


"Той ще се проведе в рамките на повечето населени места, курортните градове, покрай увеселителните заведения, питейни барова.

Това решение е взето на база на притеснителни данни от миналия уикенд, където след анализ констатирахме доста голямо завишение и на пътно-транспортните произшествия с водачи, които са употребили алкохол".

Тревожни са резултатите от приключилата вчера акция на полицията, каза главен инспектор Николай Крушарски: "Най-много са констатирани нарушения за неизползване обезопасителните системи на автомобила, както и каски на мотоциклетите - над 1100 водача са наказани за това нарушение. Паралелно с това са установени над 15 000 нарушения за превишена скорост"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?