На косъм! Ето какво предотврaтило трагедия в Симеоновград

Товарен влак е блъснал автобус с пътници на неохраняем ж.п. прелез в Симеоновград. Сигнал за инцидента е получен в 17,04 часа, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Пострадали са петима души.

Трима от пострадалите са в болницата в Харманли, те са с повърхностни травми.

Двама от ранените са настанени в МБАЛ - Хасково. Състоянието им е стабилно и няма опасност за живота им. Единият е с охлузвания, а другият с гръдно-коремна контузия, каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Гелов. Той допълни, че двамата ще останат за наблюдение и вероятно утре ще бъдат изписани.

Работниците, които са пътували в автобуса са служители на "Марица Изток".

Мотрисата се е движела с ниска скорост и в завой е ударила автобуса в предната му част. Бавното движение е предотвратило по-големи щети и евентуални жертви, каза директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Ангел Цанков.

Кметът на Симеоновград Милена Рангелова цитира очевидци, според които влакът и автобусът са се движели известно време успоредно. По думите на Рангелова влакът на няколко пъти дал предупредителни звукови сигнали, преди автобусът да свие по прелеза и да бъде ударен, предава вести.бг.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?