На чашка с Мона Лиза

По случай 30 години от създаването на пирамидата пред Лувъра един от посетителите ще спечели нощ в музея

Париж отбелязва 30 години от своеобразната премиера на стъклената пирамида пред Лувъра. През март на 1989-а китайско-американският архитект Яу Мин Пей застава до президента Франсоа Митеран, за да открият официално новата атракция. От този момент пирамидата предизвиква яростни спорове, които могат да се сравнят единствено със скандалите при появата на „безполезната и чудовищна“ Айфелова кула. Ала независимо от горещите дискусии смелата идея на арх. Яу Мин Пей вдъхва нов живот на музея.


Airbnb подарява вълнуваща нощ в Лувъра, включително напитки с Мона Лиза, на един свой гост. Смелата хрумка е част от концепцията "Нощ в музея", с което честванията на 30-годишнината от изграждането на "Пирамидата" продължават, разказва сайта archdaily.com.


Airbnb си партнира с Лувъра, за да предложи уникално преживяване на един щастлив победител. Той ще може да остане да спи под емблематичната пирамида на музея за една нощ. На 30 април победителят ще заеме мястото си в известната от 1989 г. добавка към парижкия комплекс, за да стане част от сложен опит, наречен „нощ в музея“. Каква е идеята - ВИП гид от музея ще посрещне победителя-гост за обиколка и това ще стане във време, което обикновено е запазено за знаменитости и президенти.


Освен обиколката из музея посетителят ще се наслади на аперитив с прочутата Мона Лиза и вечеря с Венера Милоска. Нощта включва и вечер в богатите апартаменти на Наполеон III за интимен акустичен концерт, последван от нощен сън под пирамидата. „Ние сме щастливи да предложим този уникален и специален шанс за някой, който да остане в музея за една нощ в спалня с форма на пирамида. Знаем, че много хора биха искали да имат възможността да се разхождат сами през нощта през Лувъра и искаме това да бъде магическо и незабравимо преживяване. С партньорството на Airbnb се надяваме да насърчим повече хора да открият наистина колко достъпни и вдъхновяващи могат да бъдат чудесата на изкуството", каза Anne-Laure Béatrix, заместник управляващ директор на Лувъра.


За целта посетителите трябва да посетят официалния уебсайт на музея преди 12 април и да попълнят своята заявка. Този конкурс се провежда, за да се отбележи 30-годишнината на структурата: важен момент, който включва и поразителна оптична илюзия, проектирана от JR. „Тайната на Голямата пирамида” е създадена с помощта на 400 доброволци, генериращи гигантска оптична илюзия. Тя показва как пирамидата изчезва в подземна пропаст.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?