Мъж запали къщата си, за да изгони змия

Финландец подпали къщата си, докато се опитвал да се отърве от змия, пълзяща в градината му. Мъжът решил да импровизира и полял влечугото с бензин с идеята да го умъртви с огън.

Злощастно стечение на обстоятелствата обаче, задействало верижна реакция, която накрая причинила пожар, обхванал дома на мъжа в южния финландски град в Сиюнио, западно от Хелзинки, пише факти.бг.

Според публичния телевизионен оператор YLE, капки от запалителната течност, с която злополучният собственик на жилището полял змията, попаднала върху намиращата се наблизо, косачка, която била достатъчно топла, за да избухне в пламъци.

Огънят се разпрострял бързо заради сухите треви до дома на финландеца, достигайки външната стена и тавана на дървената къща.

Пожарникарите успели да потушат пожара, но според телевизията, нанесените щети могат да възлязат на 15 000 евро, въпреки че вътрешната част на дома не била засегната.

YLE не съобщава какъв е видът на змията, но във Финландия най-разпространени са змиите от вида усойница, медянка и жълтоуха водна змия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?