Мъж си взе вълк за домашен любимец

РИОСВ санкционира ферма в Маноле, изливала нечистотии в р. Стряма

Мъж си взе вълк за домашен любимец и стресна инспекторите от РИОСВ. Съседи на човека с опасния съжител в къщата подали сигнал до екоинспекцията и срещу извършителя е образувано административно наказателно производство за неправомерно отглеждане на дивото животно. Вълкът вече е изпратен в Спасителен център за диви животни за доотглеждане.

Освен случая с вълка РИОСВ-Пловдив е проверила общо 640 обекта през второто тримесечие на годината. Издадени са 149 предписания за установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство. Съставени са 26 акта за констатирани административни нарушения и са издадени 19 наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство и са наложени санкции на стойност 54 200 лв. Събраните суми от санкции през периода са 78 676 лв.

Експертите са проверили Пречиствателната станция за отпадъчни води към ферма за отглеждане и гушене на водоплаващи птици в с. Маноле. Установено е, че се заустват непречистени отпадъчни води в р. Стряма, както и че фермата няма договор за предаване на утайките с фирми, притежаващи разрешение за такава дейност. Дадени са  предписания за отстраняването на констатираните нарушения. За превишаване на индивидуалните емисионни ограничения в разрешителното за заустване спрямо фермата в с. Маноле са предприемани административнонаказателни мерки. Обектът е предаден на НАП за принудително събиране на вземанията за влезли в сила предходни наказателни постановления.  

 През периода са подадени 128 сигнала на „зеления“ телефон на инспекцията, по които са извършени проверки. Постъпили са 15 сигнала за бедстващи защитени животински видове, както и за незаконна търговия с тях чрез интернет сайтове. Предприети са незабавни действия по спасяването на животните, част от тях са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Сигналите, свързани с продажба на защитени видове животни, са изпратени до Окръжна прокуратура за установяване самоличността на нарушителите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?