Мъж нападна съседа си с бухалка в "Тракия"

Мъж нападна съседа си от горния етаж с бухалка, а той му отвърна със зареден газов пистолет. Екшънът се е разиграл в жилищен блок в ЖР „Тракия“ след скандал за силна музика и течове от тавана на едно от жилищата. 

 


Двамата опоненти живеели в един вход, а домовете им били разположени един над друг. Тъй като в долния апартамент се появила влага по тавана на коридора и спалнята, собственикът поискал от съседа си да отстрани проблема със собствени средства. Другият му отговорил, че всичко следва да стане по законоустановения ред - като се обърнат към местната администрация.

 


На 27 август м.г. около 22 часа съседът отгоре се прибрал вкъщи, но забравил да заключи външната метална решетка, която се намирала пред входната му врата. Пуснал си музика, с което вбесил за пореден път съседа си. Човекът от долния етаж изтраял четвърт час, преди да се качи при комшията. Потропал на вратата. Последвала забележка за силната музика, отново бил повдигнат и въпросът за влагата. Мъжът от горния етаж понечил да се прибере в апартамента си, но съседът блокирал вратата през решетката с бухалка и натиснал с крак. След това нанесъл два удара по дясното рамо на опонента си. 

 


Последният се изплашил от нападението, взел намиращият се наблизо газов пистолет, зареден с халосни патрони, и пуснал един във въздуха. Комшията му се стреснал от стрелбата, прибрал се вкъщи и звъннал на 112. На място пристигнали служители на Пето РУ, които арестували мъжа с пистолета.

 


Той бил изправен пред съд с обвинения за дребно хулиганство. Магистратите обаче сметнали, че стрелецът е действал при пределите на неизбежната отбрана, тъй като е бил нападнат пред дома си, и не следва да му се търси наказателна отговорност.

 


Поради тази причина той бил изцяло оправдан. 

 


Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?