Мъж излъга че е наръган на тел. 112, отърва солена глоба

Мъж от Куклен си направи грозна шега с телефон 112, но успя да спести наложената му глоба в размер на 2000 лева.

Случката станала около 10 вечерта на четвърти февруари. Тогава мъжът звъннал на номера за спешни случаи и разказал, че след битов скандал е бил наръган с нож.

Веднага била организирана проверка. Служителите на МВР, които били изпратени на място видели, че човекът няма никакви травми и всъщност става въпрос за фалшив сигнал. Полицаите му съставили акт в размер от 2000 лева за нарушение от закона с номера за спешни повиквания. Малко по-късно било издадено и наказателно постановление, срещу което шегаджията решил да обжалва пред Темида.

В съдебната зала били разпитани униформените служители, които изцяло потвърдили случката и дори разказали, че нарушителят сам е признал вината си пред тях. Защитата лансирала тезата, че в наказателното постановление са допуснати съществени нарушения, които накърнявали правото на защита на нарушителя.

Магистратите прегледали документацията и забелязали, че не била посочена датата на издаване на въпросното постановление. Според съдебните кодекси това е съществено нарушение, тъй като не можело да се прецени дали са спазени сроковете за обжалване и подаване на възражения.

Поради тази причина глобата била отменена.

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивски Административен съд.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?