Подай сигнал

Мъж издъхна от тежки изгаряния след взрив на газова бутилка

Пловдив

от Петя Гайдарова 849 прегледа 0

село Оградна

76-годишен мъж издъхна от изгарянията си взрив на газова бутилка в къщата му и беше погребан в родното си село днес. 6 дни в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги" - Пловдив се бориха за живота му, но пострадалият тежко родопчанин издъхнал вчера сутринта от тежките рани на 55% изгаряния.


Пенсионерът ремонтирал 3-литрова туристическа газова бутилка, а в същото време в стаята била включен котлон на 20-литрова газова бутилка, на която в момента имало тенджера с вариво. От малката бутилка обаче при ремонта изтекла газта в помощението, на мъжът му прилошало, посегнал да включи ключа на осветлението в стаята, когато къщата се разтриса от мощен гръм. Взривна вълна е изкъртила гредореда на къщата, съборени са стени, цялата дограма е изхвърчала, дори има счупени керемиди по покрива.


Починалият Ваклинов цял живот бил професионален шофьор, работил и като автобусен шофьор към Смолян, Пловдив и София. Има син, който живее в Мадан, две дъщери и внуци.


В момента на взрива съпругата му била в двора. Селото е шокирано от трагедията. Хората описват загиналия като свестен и много стойностен човек.

Коментари