Мълния остави Карлово два дни без интернет

Мълния, която се стовари в двора на общинската администрация, остави част от Карлово без интернет.  Антената е  на покрива на администрацията, само на няколко метра от мястото, където се е забила гръмотевицата. Мълнията нанесе щети на няколко доставчици на интернет. Втори ден без достъп до мрежата за стотици потребители на три-четири от най-големите разпространители на интернет. 

От мълнията изгоря телефонната централа на общината и част от видеонаблюдението. Връзката с мрежата в сградата на  общината бе възстановена още вчера около обяд, работи и част от телефонната централа, каза за  „Марица“ секретарят  на общината  Стефан Стефанов. В момента специалисти работят за  цялостно възстановяване на работата на телефонната централа и видеонаблюдението.

Но поради повреда на антените все още стотици потребители на интернет в Карлово остават без  достъп до мрежата.

Пороят, който се изля рано сутринта вчера и късно следобед в Подбалкана, нанесе щети в Карлово, квартал „Сушица“, Баня, Бегунци и Христо Даново, Розино.

Огромното количество вода, която се изля от небето,  отвори дупка на моста в квартал „Сушица“. Пробойната е поне от пет години, но досега не бе ремонтирана, сигнализира в редакцията на „Марица“ наш читател, жител на „Сушица“. Но от сегашните валежи дупката  е станал кратер. Въпрос на дни е там да стане инцидент, алармира гражданинът още по време на пороя. Още тази сутрин от общината изпратиха специалисти и наеха местна фирма да извърши ремонт на моста.

Стихията препълни канализацията и водата изби като гейзер през шахтите. На няколко места капаците на шахтите бяха изхвърлени, а асфалтът около тях разрушен. От общината моментално ограничиха с предпазни парапети шахтата на бул. „Освобождение“ пред Детмаг, докато бъде извършен ремонт на съоръжението и на настилката.

В Баня пък поради проливния дъжд, който продължи няколко часа и поради износване пропаднаха два квадратни метра на централната улица „Липите“. Причината за това бе  пробита тръба на канализацията. Това отвори  огромна дупка, от която бликна вода. Кметът Стамен Гешев свика  спешно екип и за около три часа пробойната бе затворена.

В Карлово и Баня десетки шахти са задръстени от наносите от пороя. Тяхното почистване вече започна.

Има изровени улици в Баня, Розино, Бегунци и квартал Сушица. Потопът наводни  три къщи в Баня и една – в Карлово.  

Ситуацията наложи спешно събиране на кризисния щаб, кметът   Емил Кабаиаванов разпореди комисия да започне описване на щетите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?