Мълния като огнено кълбо порази къща в Баня

Чу се страшен гръм, от експлозията изгоряха телевизори, компютри, уредби, стопаните по чудо не били в къщи

Мълния порази къща в Баня, от удара и изгърмяха десетки уреди – телевизори, компютри, уредби. Потърпевшите са по улица „Васил Левски“ и пресечките в южния и край. Стихията се стовари вчера, пораженията станаха ясни окончателно  днес.

Следобед в Баня за около 40 минути се изсипа обилен дъжд, но нямаше гръмотевици, разказаха  живеещите на същата улица. Внезапно се появи огромно огнено кълбо – ярко и голямо като слънце, появата му бе съпроводена с оглушителен трясък.

Гърмът се е стоварил върху  една от къщите на  ул. „Васил Левски“. Той е пробил покрива, разцепил е на трески греда от покривната конструкция и е спукал стена, разказаха съседи на потърпевшия.  Единият от комините е  съборен. Потрошени са около 50 керемиди. Стопанинът бе свикал рано сутринта майстори да започнат ремонт.

Къщата е на младия мъж Георги Георгиев, който живее в София, родителите му Христо и Николина се грижат за имота. Вчера той бил с жена си в Баня, в момента на бурята били в дома на родителите си. По чудо от гърма не е възникнал пожар.

 Видях огромно светещо кълбо в прозореца, после чух невероятен гръм, разказа  жена, която живее на същата улица. Угасна телевизорът, веднага разбрах, че  е изгърмял. Съседи също са пострадали – има изгорели компютри, телевизори, монитори, допълни жената. Хората смятат, че това е кълбовидна мълния, коментира жената – беше само един единствен гръм, а нанесе толкова щети, допълни тя.

Проливният дъжд напълни и избените и приземните етажи на няколко къщи по същата улица, има наводнени къщи по улица „Средец“, научи репортерът. Собствениците обаче не са търсили пожарната да отводнява, а са се справили без помощ.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?