МВР с извънредни разкрития за убийствата в Костенец

Няма пряка връзка между издирвания Стоян Зайков и новата жертва

Починалият Валентин Петров е съсед на издирвания Стоян Зайков. Те са били и трети братовчеди. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на главния секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов.

"Това, което знаем със сигурност е, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие. На този етап няма данни за някакъв пряк конфликт между двамата. Просто са били като съседи - на здравей здрасти. 

Никой от съседите не е чул изстрели и не е видял нищо.

Конкретика за настъпване на смъртта ще имаме по-късно днес, след като патолозите си свършат работата. На този етап не се знае дали Зайков е свързан с престъплението. Новото убийство е извършено с различно оръжие от предишното, но не се изключва възможността издирваният да има две оръжия.

Починалият е живеел сам, има детенце. Бившата му съпруга не живее с него. Намерен е от негов роднина, който го е потърсил", стана ясно още на брифинга.

Няма данни досега Стоян Зайков да използва мобилен телефон, за да потърси някакъв контакт със свой роднина или друг познат. Профилът му е такъв, че да не поддържа много контакти.


Стана ясно, че убитият не е допуснал полицаите в дома си, когато са искали проверка. Той и казал, че сам ще провери дома си. Държал се е спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения, което може да води мисълта, че е бил помагач на издирвания Стоян, уточни Спасов

Много сигнали са получени от граждани, че са видели Зайков. Никой от тях не е потвърден, но всички са проведени.
 
„Ще останем тук докато не бъде заловен извършителят и няма да си тръгнем. Трябва да гарантираме сигурността на гражданите“, заяви Иванов.
 
На цялата територия има достатъчно полицейски сили – СОБТ, жандармерия, увери той.

Припомняме, че 43-годишният мъж Стоян Зайков е заподозрян за убийството на бившата си приятелка - 38-годишната Милена Шишкова, от която има син. Тялото на Милена Шишкова бе открито миналия петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. Вчера бе открито тялото и на третия братовчед на издирвания Валентин Петров. По-късно от МВР съобщиха, че той също е убит.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?