Подай сигнал

МВР с готовност за проверка на изтеклите порно снимки

България

от Екип Марица 1552 прегледа 0

МВР с готовност за проверка на изтеклите порно снимки

МВР ще направи проверка по случая с изтеклите снимки на приятелка на един от кандидатите за кмет на София, когато постъпи искане от нея. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

"До този момент нямаме искане от заинтересованата страна да извършим проверка. Ако има такова искане от конкретно лице, ще бъде извършена проверка и тогава мога да дам отговор. Такова искане пряко към МВР не е отправяно от заинтересованата страна. Ако бъде отправено, пак казвам, ще извършим проверка и ще дадем информация", заяви Маринов.

Публикуването в сайт на порнографските снимки на приятелката на десния кандидат за кмет на София Борислав Игнатов предизвикаха протестна реакция от всички политици и протестна декларация на медиите. "Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така", пишеше в декларацията.

“Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите”, написа шефът на камарата на архитектите в профила си във фейсбук.

Борислав Игнатов разказа историята, превърнала приятелката му в жертва на дългогодишен тормоз.

Публикуването на кадрите бе заклеймено както от премиера Бойко Борисов, така и от конкурентите на архитекта в предизборната кампания за София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев.

Борислав Игнатов обявява, че продължава кампанията и се надява всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.