Подай сигнал

МВР подпука мотористите в Пловдив

Пловдив

от Костадин Аршинков 2038 прегледа 0

В рамките на тричасовите действия смесените полицейски екипи са проверили общо 64 двуколесни моторни превозни средства

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и установяване на нарушения от водачи на мотоциклети бе проведена в Пловдив, съобщиха от МВР. Акцията е предприета в рамките на активните мерки за безопасност на движението на територията на областния град.

В сряда, за времето от 19.00 ч. до 22.00 ч., са извършени съвместни проверки от служители на районните управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“. Общият контрол по Закона за движение по пътищата е осъществен на всички проблемни точки – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от водачи на мотоциклети.

В рамките на тричасовите действия смесените полицейски екипи са проверили общо 64 двуколесни моторни превозни средства. За установени административни нарушения на шестима водачи са съставени актове, а осем са глобени с фиш.

Един от мотористите е бил неправоспособен, друг – без обезопасителна каска, а петима не са могли да представят редовни пътни документи. Засечени са два технически неизправни мотора и три с изтекъл срок на годишния технически преглед.

Периодичните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи от страна на служителите на ОДМВР - Пловдив продължават.

Коментари


Подпукала ми е дядовия. Живея на Пещерско и Васил Априлов и няма спане от шибаните мотористи. Спре на светофара и дава газ до дупка в 1 през ноща. Заспалите куки са на 300 метра във второ районно и нищо не правят!

а пожарогасител има ле?