Подай сигнал

МВР министърът за потопа: Критична ситуация, ел.таблата бяха на косъм от заливане

Бедствие

от ЯНИЦА МАРОВА 1694 прегледа 0

МВР министърът за потопа: Критична ситуация, ел.таблата бяха на косъм от заливане

Над 12 са били критичните обекти в Пловдив след пороя вчера. Засегнато е било и управлението на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след заседанието на кризисния щаб. "Половин метър ни делеше да се залеят всички ел. табла и да изключи напрежението по цялата жп линия", добави Маринов. В момента се работи по възстановяване управлението на бариерата по протежение на жп линията.

По думите на Младен Маринов ситуацията е била критична до 1 часа през нощта. „Не съм и вярвал, че може да осъмнем така, че гражданите да могат спокойно да отидат на работа. Честно – казано бяхме притеснение“, добави Маринов. Министърът похвали още организацията в Пловдив за справяне с бедственото положение. Директорът на ОДМВР старши комисар Атанас Илков и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов са били на терен цяла нощ. Това обаче не трябвало да успокоява институциите, защото се очакват нови валежи. Директорът на полицията също благодари на общинската администрация и заяви, че са в готовност да продължат да работят съвместно при нови валежи. "Всички бяха герои през нощта. Всички работиха цяла нощ и никой не си тръгна преди да се справим с проблемите след пороя" добави ст. комисар Илков.

Стана ясно още, че 30 души, сред тях майки с деца, са били евакуирани в по-тежки ситуации. Няма жертви, щетите са само материални. За справяне с кризисната ситуация в града под тепетата пристигнали и пожарникари от Кърджали и София.

Министър Младен Маринов потегли към Казанлък и Велико Търново, където нивото на река Янтра също е критично.