Подай сигнал

МВР министърът за потопа: Критична ситуация, ел.таблата бяха на косъм от заливане

Бедствие

от ЯНИЦА МАРОВА 1651 прегледа 0

МВР министърът за потопа: Критична ситуация, ел.таблата бяха на косъм от заливане

Над 12 са били критичните обекти в Пловдив след пороя вчера. Засегнато е било и управлението на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след заседанието на кризисния щаб. "Половин метър ни делеше да се залеят всички ел. табла и да изключи напрежението по цялата жп линия", добави Маринов. В момента се работи по възстановяване управлението на бариерата по протежение на жп линията.

По думите на Младен Маринов ситуацията е била критична до 1 часа през нощта. „Не съм и вярвал, че може да осъмнем така, че гражданите да могат спокойно да отидат на работа. Честно – казано бяхме притеснение“, добави Маринов. Министърът похвали още организацията в Пловдив за справяне с бедственото положение. Директорът на ОДМВР старши комисар Атанас Илков и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов са били на терен цяла нощ. Това обаче не трябвало да успокоява институциите, защото се очакват нови валежи. Директорът на полицията също благодари на общинската администрация и заяви, че са в готовност да продължат да работят съвместно при нови валежи. "Всички бяха герои през нощта. Всички работиха цяла нощ и никой не си тръгна преди да се справим с проблемите след пороя" добави ст. комисар Илков.

Стана ясно още, че 30 души, сред тях майки с деца, са били евакуирани в по-тежки ситуации. Няма жертви, щетите са само материални. За справяне с кризисната ситуация в града под тепетата пристигнали и пожарникари от Кърджали и София.

Министър Младен Маринов потегли към Казанлък и Велико Търново, където нивото на река Янтра също е критично.

Коментари


Кога гласувахте не ревахте !

Ето резултатът от поголовното асфалтиране и унищожаване на тревните площи по улиците, унищожаването на градинките и насажденията и замяната им с бетон и плочи. Така площта, събираща вода върху уличното платно се увеличава до 2-3 пъти, затруднявайки оттичането от пътното платно. Но за крадливите ръчички това няма никакво значение.

След ГРОБ и потоп е малко. Нагли и крадливи некадърници, неспособни да изпълняват нормални управленски функции. Затова вторият дъжд, който беше по-слаб от първия, заля всички улици, подлези и булеварди с метрова вода. Никой не си мръдна пръста да почисти шахтите, наблъскани с листа и кал след първия дъжд. Маминото било в отпуск и пет пари не дава за града. Ето резултата от крадливото управление - бедствия през ден. Сега трябваше да го има и подлезът под Централна гара, та да се види какво значи да те управляват безмозъчни престъпници, които все се оправдават с времето и комунистите. Друм, бре!!

направихте си хотели и апартаменти с парите на народа,окрадохте и предадохте България сега само бесилото ще ни избави от вас!!!