Подай сигнал

Муравей Радев извади лева от колапса

Пловдив през годините

от Хенриета Георгиева 3927 прегледа 0

Муравей Радев е един от най-авторитетните анализатори по финансови въпроси.

Министър в кабинета на Иван Костов в периода 1997-2001 г. Радев е завършил специалност "Икономика на промишлеността" във ВИНС - Варна. Член на СДС от 1990 г. Депутат в 37-то, 38-то и 39-то Народно събрание.

Поема поста финансов министър, когато страната е в колапс, съсипана от хиперинфлация, с банкрутирала банкова система.

Благодарение на желязна финансова дисциплина и болезнени пазарни реформи за няколко години страната излиза от кризата.

Крайно време е да се направи проверка на приватизационните сделки и да се развенчаят митовете за раздържавяването. Днес икономиката на България никак не е зле, казва опитният финансист.

Радев е сред основателите на ДСБ. Разочарован от ежбите в дясното, напуска политиката и се отдава на консултантска дейност.

Фамилната история на Радев е впечатляваща. Прадядото Георги заминава за гурбет в Мала Азия, където натрупва огромно бо­гатство, пропаднало покрай революцията на Кемал Ататюрк. Муравей Радев, дядо на бъдещия финансов министър, е един от най-успешните предприемачи в Пловдив, най-едрия производител на бубено семе у нас. Съдбата на семейството се преобръща през 1944 г. - интернирани са в Перущица, а синът на дядо Муравей - Георги Радев, прекарва 11 г. в затвора като "народен враг".

Коментари


Този, заедно с шайката на Костов разграбиха България! Най-бандитската приватизация! Трябваше отдавна да лежат по затворите!

ne6to se e obarkal mai