Мозъчна атака в 1. А: Идеалното училище е жълто

Учи да сме добри с буквите и хората. Госпожите носят рокли, но могат да играят футбол

Идеалното училище е жълто и в него преподават учителки, които носят рокли, но могат и да играят футбол. Това показа „мозъчна атака” в 1 А. клас в ОУ „Яне Сандански”. В навечерието на първия учебен ден попитахме 21 хлапета от паралелката и техни родител как си представят мечтаното училище.

То трябва да е жълто на цвят и да грее като слънце, единодушни се оказаха децата. Според Даниел е на един етаж, но Никол допуска да бъде и на три. Ето още няколко щрихи от въображаемия портрет, обрисуван с думи от децата: „Учителките носят винаги рокли и се усмихват. В час ни карат да пишем и ние ги слушаме. В междучасието играем с тях на бяганица и на футбол. Госпожите могат да играя и на играта „Кобра”. Но самите те не са кобри”.

Според Емо, освен да се учи, в доброто училище трябва и да се смята. За Габи е добре също там да се танцува. А Михаела иска в междучасията да играе на зебра.

За Ива идеалното училище е това, в което пишат само шестици.

На какво учи мечтаното училище? Да смятаме, да четем. Да сме добри с буквите и с хората, казват  първолачетата от ОУ „Яне Сандански”.

Майките са съгласни с това, с някои дребни добавки. „Мечтаното училище е това, в което децата имат комфорт, създадена е  хармония между тях и учителите. И има радост”, казва Нели Агова. „Това е място, където детето е щастливо - добавя Красимира Ботева. - Играе и учи. Научава се как да се справя с отношенията между хората. Това е дори по-важно от буквите, защото отличниците в клас не са винаги отличници в живота”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?