Морето дойде в Пловдив! Вижте цените за басейните

Плувните комплекси в града вече работят всекидневно

В началото на лятото морето дойде в Пловдив. Откритите плувни комплекси в града вече работят на пълни обороти. Те са над десет, а ако се включат и луксозните местенца, предлагащи басейни в покрайнините, бройката се покачва доста. И ако за черноморските плажове или тези в южните ни съседки трябва специална подготовка, планиране на отпуски и предварителни резервации, за басейните в Пловдив са нужни само малко свободно време, джапанки и хавлия.  Предимствата са много: ниските цени на входните такси, спестяването от разходи за транспорт и спане по хотели. А освен това можем да бъдем  като на море всеки уикенд до края на лятото. 

<^BI>Aqualand<$> е едно от вълнуващите  места, които могат да се посетят през горещите летни дни. Атракционният воден парк включва 17 пързалки и 7 басейна и гарантира забавление за малки и големи. Екстремното спускане от 19-метровата Кинг Кобра става с близо 70 км/ч и оставя незабравими спомени. И ако се вземе предвид народната мъдрост, че удоволствието цена няма, то тук парите, похарчени за забавление, са напълно оправдани. Между 9 ч. и 10 ч. през седмицата входът за възрастните е 15 лв., а през почивните дни - 20 лв. Редовната цена за всички, които обичат да си поспиват до късно, е 25 лв., а малчуганите, които не са по-високи от 120 см, влизат безплатно.

Друго предпочитано място в Пловдив е комплекс „Аквапарк -  Санкт Петербург“. Мястото предлага огромна лятна градина, пет атрактивни плувни басейна, включително и малък олимпийски, свързани с водни каскади и ефекти, водопади, шадравани и скални пещери. Разполага с воден бар, четири открити коктейлбара, от които и бар, изработен като копие на стара испанска галера. Децата под 3 години влизат безплатно. Тези, които са от 3 до 13 - плащат 5 лева, а за всички възрастни входът е 15 лв. Цените важат от понеделник до неделя и включват използването на шезлонг и чадър до изчерпване на количествата.

В сърцето на "Кючук Париж" е добре познатият на всички пловдивчани  „Нептун“. Комплексът отваря врати през 2000 г. и до днес се радва на огромен интерес. На територията му има три басейна - голям, с олимпийски размери - 50 м/20 м, малък - 25 м/12.5 м, и басейн с разчупена форма с площ около 800 кв. м. Мястото разполага също така с коктейлбар и хранителен бар. Тук отново има отстъпки за онези, които предпочитат да събират тен от ранни зори. От 9 ч. до 10 ч. входът за тях през делничните дни е 5 лв. Цената скача с 2 лв. от 10 ч. до 18:30 ч, а в остатъка от работното време ​- до 20 ч., отново срещу 5 лв. всеки е добре дошъл. В събота и неделя, когато навалицата от желаещи да се топнат е по-голяма ​- най-скъпият вход е 9 лв. „Нептун“ печели точки пред другите плажове с добре поддържаните полянки, сенчестите места под дърветата и музиката, която звучи от барчетата и създава лятна атмосфера.

Друг знаков градски плаж си остава този на хотел SPS. Комплексът предлага един открит басейн и барче. Предимствата на комплекса идват от ниските входни такси - 3 лв. за малки и големи всеки ден от 16 ч. до 19 ч. През делничните дни децата между 5 г. и 11 г. дължат 5 лв. за влизане, а в събота и неделя - 7 лв. Възрастните, съответно плащат 8 лв. в работните дни и 10 лв. в почивните. Чадърите и шезлонгите са включени в тарифата.

Следващото място, на което често пловдивчани събират витамин Д, е Спортен център "Рамада Тримонциум“. Срещу 12 лв. през седмицата възрастните си доставят удоволствието да релаксират на басейна, да се топят в джакузито, да се възползват също така от студиото за масажи, сауната и фитнес центъра. Срещу 5 лв. пък за малчуганите е предвиден детски басейн. През почивните дни всички тези екстри струват за големите 15 лв., а за малките - 6 лв.

Комплекс „Острова“ също е сред любимите на пловдивчани места за отдих. Тук всеки би забравил за забързаното си ежедневие. Разположен в парк „Отдих и култура“, в непосредствена близост до Гребния канал, басейнът предлага уникално съчетание на природа и спокойствие в иначе напрегнатата градска динамична среда. Предразполагащата към релакс атмосфера струва 12 лв. на възрастните и 6 лв. на децата през цялата седмица. Към цената са прибавени услугите на барчето и ползването на чадър с шезлонг.

Освен всички изброени кътчета за плуване, в Пловдив и околностите предстои да отворят врати в следващите дни комплексите „Русалка“ и „9-ти километър“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
mhm

mhm

22.06.2019 | 22:03

Вие луди ли сте да ходите в тези кенефи , наречени градски басейни. Трябва здраво да си се намразил. Същото е и по БГ черноморието, изключителен смърдоч...

Отговори
2 3
Не мерси

Не мерси

22.06.2019 | 19:41

Една камара мангали и селяндури с неясна хигиена се извъртат всеки ден по тези места.Гъз до гъз,ти надуват главата малки и големи.От повече от 20 години не съм ходил по такива места,нямам и желание! Преди беше поне по-спокойно и цените по-поносими!

Отговори
2 3
Ивелина

Ивелина

22.06.2019 | 12:59

Бахти и цените, за да хванеш най малко гъби...и после най малко стотачка да оздравееш , само малоумник може да ходи на градски басейн...

Отговори
13 8

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?