МОН: Грипната ваканция няма да се отучва

Наваксват с преразпределяне на материала, качват го и в електронни платформи, достъпни от къщи

Грипната ваканция няма да се отучва, а пропуснатото ще се навакса чрез преструктуриране на материала. Това е указанието на МОН до областите, в които училищата затвориха заради висока заболеваемост. В Пловдив няма учебни занятия от вчера и те ще бъдат възобновени в понеделник. Към тези 4 дни обаче се прибавят и още два от началото на януари, когато кметът удължи коледната ваканция заради транспортните неволи около затварянето на бул. „Цар Борис III Обединител” заради откриването на Пловдив 2019. Така пропуснатите учебни дни стават 6.

Всеки учител ще трябва да прецени как да навакса уроците и да уведоми директора на училището. Оценките на децата ще бъдат оформени навреме и първият учебен срок ще приключи по график - на 4 февруари 2019 г., категорични са от МОН. Вторият срок започва на 6 февруари 2019 г., след още един ден междусрочна ваканция.

Грипът няма да попречи на оформянето на успеха, успокоиха и директори на учебни заведения. В други години се е случвало да не се учи и още по-дълго време, като винаги след това се е наваксвало. По-миналата зима например имаше първо дървена ваканция заради големи студове и снегове, а после и грипна.

Към момента повечето ключови класни и контролни са минали. През цялата година има ритмичност на оценяването, така че преподавателите имат достатъчна база за оформяне на успеха, коментира директорката на ОУ „Райна Княгиня” Мария Гайдарова. Тя добави, че учителите имат и по-общ поглед върху работата на децата в дългосрочен план. 

В началото на учебната година директорите залагат и до две седмици резерв, който се ползва за наваксване след извънредни почивки. Така след възстановяване на учебните занятия учителите преразпределят материала и учебното съдържание се взима.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?