Момчето от скандалното ВИДЕО буйствало системно

С него работиха психолог и педагогически съветник, но няма съдействие от родителите, казва директорът на СУ „Паисий Хилендарски”

Ученикът от скандалното видео, в което се вижда как буйства в класната стая, за да му пише учителката тройка, е със системни прояви на агресия.

Многократно сме търсили варианти да му помогнем, с него работиха и психолог и педагогически съветник, разказа Илия Къртев, директор на пловдивското СУ „Паисий Хилендарски”, където момчето тази година завършва 9. клас.

Тийнейджърът е постъпли в школото на 22 февруари, след като преди това е бил в Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев”.

Не е в групата на деца със специални образователни потребности, но още в първите седмици екипът бил наясно, че има проблем. Ученикът лесно губи контрол, буйства, удря, чупи и вика. В такова състояние изпада и от радост, и от гняв и неудовлетвореност, обясни Къртев.

Екипът започнал работа с момчето в училище и същевременно разговарял със семейството. Майката обаче отрекла да има проблем и не приела съвета за консултация с психиатър. Опитахме всякакви варианти, колегите положиха много усилия, но в крайна сметка нямаме подкрепата на родителите, изрази съжаление Къртев.

Поведението на тийнейджъра било обсъдено и на последния Педагогически съвет, където се обмисляла дори мярка за преместване в друго училище. „Това обаче няма да реши проблема на ученика, той трябва да получи помощ от експерти, ще искаме такава подкрепа, включително и от Регионалното управление по образование”, каза още Къртев.

След като видеото стигна до социалните мрежи, той разговарял с началника на РУО Иванка Киркова,. Ще се търсят варианти за допълнителна работа с момчето през следващата учебна година. То има затруднения и с усвояването на материала в училище. Именно намерението на учителката по английски да му пише двойка за годината отключила агресията му в последния ден при оформянето на успеха.

Случката ще бъде повод с децата отново да се поговори и за заснемането на клипове с мобилните телефони, чрез които след това се търси злепоставяне, казаха още от учебното заведение. Това обаче ще е възможно чак наесен, защото днес в 12.30 часа са раздадени бележниците и учениците са разпуснати за лятната ваканция.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
възмутена

възмутена

30.06.2019 | 09:35

Мен ме потресе това, че другите ученици снимат, стоят и се хилят, докато това момче агресира спрямо учителката. Можеш да й счупи врата. Вместо да го хванат и да го поставят на мястото. Относно забраната за снимане на видео - типично по български - има видео, има проблем, няма видео, НЯМА проблем!

Отговори
5 0
Бай Кольо лудия до здравчева

Бай Кольо лудия до здравчева

29.06.2019 | 15:27

Здравчева,струва ми се,че майче ти си майка на това дете.

Отговори
1 1
здравчева

здравчева

29.06.2019 | 15:19

Потресена съм , че за една човешка трагедия , могат да се изпишат толкова глупости!!!!

Отговори
3 5
Веселка Коцева

Веселка Коцева

29.06.2019 | 12:27

Майка му е за офталмолог и най вече за психиатър

Отговори
3 0
СНОП

СНОП

29.06.2019 | 10:21

Детето не е толкова виновно, колкото родителите му. Най - вероятно бащата е чалгарски боклук и пияница, а майката се чука за някой левец, да има за пиене и цигарки. Това е обликът на повечето днешни семейства. Жалко, много жалко!

Отговори
10 0
ПОТРЕСЕН

ПОТРЕСЕН

29.06.2019 | 08:12

Майката не вижда проблем.Ми тя изобщо,явно не му обръща внимание,как да види проблоем.С втория си мъж и детето от него си живее живота,а това кучета го яли.Тя е за ебане,че си е изтървала детето,в стремеж да не изпусне ебача си.

Отговори
5 0
НОСТРАДАМУС до либерални времена

НОСТРАДАМУС до либерални времена

28.06.2019 | 22:13

Браво.Това е най-правилният коментар.Казано точно и на място.

Отговори
6 2
либерални времена

либерални времена

28.06.2019 | 21:02

Пратете го лятото на къра или на някой строеж и бачкане докато се скрие слънцето! И вечерта само шамари и някой друг ритник. Боклуци изтървани,които не знаят какво е шамар и наказания! Ей тва ви е педерасткото възпитание с мноооого любов,грижи,лиготии,превземки и задоволяване на всеки каприз!

Отговори
42 2
Панчо

Панчо

28.06.2019 | 21:00

Значи проблемът не е в това, което учителката търпи, а в заснемането. Докога?

Отговори
30 0
Пламен

Пламен

28.06.2019 | 20:44

Тук само дървото ще помогне.....

Отговори
25 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?