Мнима магьосница ужили фермерка от Триводици със 17 бона

Една година ще лежи в затвора мнима магьосница, която успяла да свие 17 572 лева от фермерка, живееща в пловдивското село Триводици. Пострадалата сама предоставила паричните средства за развалянето на „черна магия", която тегнела над семейството ѝ. Злосторницата, която има тринадесет присъди зад гърба си, ще излежи поредното си наказание в Сливенския затвор при първоначален „общ режим".

Фермерката станала жертва на измамата на 24 януари. Тогава тя била сама в дома си, когато забелязала как над тухления зид на оградата наднича подсъдимата. Стопанката се приближила до входната врата, отворила я и другата жена влязла в двора на къщата. Започнала да ѝ говори как на цялото ѝ семейство е направена черна магия и до вечерта щяло да се случи нещо лошо, ако не бъде развалена.

Подсъдимата обяснила, че са необходими поне 1000 лв., за да се развали магията. Уплашена, скотовъдката отишла спалнята и взела 1000 лева от оставените под дюшека 5000. Върнала се и врачката ѝ наредила да ги постави върху стъклената чаша, която използвала за ритуала.

Излъгала, че парите не стигат за развалянето на магията, и поискала още. Жертвата взела вече предоставената хилядарка и отишла за другите 4 бона. Върнала се и ги дала на измамницата, която отново не успяла да „довърши ритуала" и поискала всички пари от къщата. Жената се върнала с 10 000 лв., 1300 евро, както и един златен пендар, които отново оставила върху чашата.

Докато „магьосницата" се чудела как да открадне парите, продължила да извършва серия от нелогични действия. Поискала една престилка, която скъсала на две. В едната част завила дадените ѝ пари и пендара и ги поставила  отново върху чашата. Докато симулирала, че „бае" над вещите, поискала от жертвата и калъфката от възглавницата, на която спи. Жената, без да възрази, взела парите от чашата, завити в половината част от скъсаната престилка, и отишла да вземе калъфката, която после врачката постлала пред краката си.

Измамницата наредила на животновъдката да вземе парите и три пъти да обиколи стаите в къщата. През това време натъпкала найлонов чувал в другата част от престилката, която поставила до себе си. Жертвата се завърнала и врачката ѝ наредила веднага да прибере парите в калъфката. В суматохата, докато жената се опитвала да разкопчае калъфката, „магьосницата" сменила двете парчета от престилката, като в крайна сметка жената напъхала найлона в калъфката, а врачката прибрала другата част от престилката, в която била парите. Пратила жертвата си да прибере парите в гардероба, а през това време прибрала всичко и си заминала.

Малко по-късно животновъдката проверила гардероба и разбрала, че е била измамена. Веднага се обадила в полицията. Бил разпитан мъж, който работел в църквата - той заявил, че видял как измамницата почти в движение се качила в кола и отпрашила. Още на същия ден униформените претърсили къщата на врачката, където намерили и част от откраднатото. Тя била арестувана и изправена пред съда.

Въпреки че жената била в тежко материално състояние, признала вината и съдействала на полицията, тя имала 13 присъди зад гърба си, като освен това действала умишлено с цел кражба.

Поради тези причини и присъдата ще бъде изтърпяна ефективно, ако не бъде обжалвана пред Окръжния съд.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?