Подай сигнал

Митрополит Николай скочи срещу Стратегията за детето

Настоява за час по вероучение

Пловдив

от ЯНИЦА МАРОВА 5402 прегледа 0

"Сам Господ Исус Христос е казал Спасителната стратегия", посочи митрополитът

Пловдивският митрополит Николай разкритикува Националната стратегия за детето и поиска в училище да има по един час седмично за вероучение. Това заяви владиката, след като отслужи Света литургия в църквата „Света Троица“ в село Труд. „Като чуя думата стратегия – настръхвам от страх. Аз не съм страхлив човек. Питат ни дали сте съгласни с поредната Стратегия за закрила на детето? Кои стратегии? – питам аз, ама няма кой да ми отговори. Стратегии за разрушаване на семействата? Стратегиите за съвместно съжителство без брак? Стратегиите за сурогатно майчинство? Сега чувам нови стратегии за еднополови бракове.

Тези стратегии доколко ще съвпаднат с нашето желание да бъдат спасени нашите деца? Когато ни питат нас, християните, ние знаем каква е стратегията. Не са ни я казали неправителствени организации за закрила на детето, а сам Господ Исус Христос е казал Спасителната стратегия”, разгневено каза митрополит Николай. Той припомни още божието слово, в което се казва „оставете децата и не им пречете да дойдат при мен, защото такова е Божието царство“.

Владиката се обърна към президента с искане да бъде въведен час по вероучение в училищата. Целта била учениците да разберат, че има десет Божи заповеди и че е грях да се краде, да се лъже, да се убива, прелюбодейства и блудства. По този начин у подрастващите щели да се изградят основите на православната вяра. Дядо Николай посочи още факта, че резултатите от матурите по БЕЛ са рекордно ниски.

Вижте какво още каза митрополит Николай за статегията за детето.

Коментари


ти,който се наричаш батко,знаеш ли къде е татко,Имам предвид нашият небесен Отец,този,който прати ИСУС ХРИСТОС да умре на кръста за твойте и мойте грехове-100 процента човек, но и 100 процента БОГ,който много те обича и чака да се покаеш за всичките си грехове

Всеки, който е срещу "Стратегията за отвличане на деца БАРНЕВЕРН-ГЕСТАПО" е мой съюзник!

БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ БОЖИЯТА ПОМОЩ , А НЕ ОТ ГНУСНИТЕ ИЗВРАТЕНИ СТРАТЕГИИ И ПЛАТЕНИТЕ И КОМЕНТАТОРИ ТУК ,ПЕДЕРАСТИ И МАЛОУМНИЦИ ГИ Е ИМАЛО И ПАК ЩЕ ГИ ИМА , НО СЕ КРИЕХА В МИШИ ДУПКИ И СЕГА ДА СИ СЕДЯТ ТАМ !НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ НАЛОЖИ ТУК ИЗВРАТЕНАТА ,ПОКВАРНА МИСЪЛ !АМИН!

Съгласна съм да има вероучение в училищата. Децата ще се научат как да вървят по пътя на Бога. Да се научат на уважение към родителите си да уважават учители те и да бъдат по добри. От това се нуждае наща държава.

Тоя боклук да намали цените на свещите - само тук най-евтините са 40ст. Тоя боклук да ходи със скъпи коли и свита от 15 телохранителя-семинаристи! И Р.Р., и Б.Б. не се кичат с толкова

ДЖЕНДЪР-ОТ КОГА ЖИЛКИТЕ ИМАТ МЕРНИЦИ.

Педал-пишеш като Батко-и аз съм ти вдигнал мерника! И мисля ,че те знам кои си!

ЕЙ ПУМЯР ЩЕ ТЕ СМАЧКАМ.ОТДАВНА СЪМ ТИ ВДИГНАЛ МЕРНИКА,НО СЛЕД ТОЗИ КОМЕНТАР ЩЕ НАПРАВЯ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ТЕ ОТКРИЯ И ЩЕ ТИ ИЗКЪРТЯ ПУМЯРСКАТА ГЛАВА.

От името на моето семейство, благодаря за изказаната ясна позиция и подкрепа! Имахме отчайваща нужда от силата на църквата за да се преборим със злото. Благодаря! С Бог напред ще успеем!

Марица, изтриие коментара на Батко 16.06.2019 | 19:23 в който името на Исус се осквернява. Отвратително е, че не го правите сави...уж много ви е грижа за речта на омразата..но май само розовите фанелки пазите от такава реч.

Голяма цензура тук-пускат мнения само на извратени, а другите мнения ги трият! Но гнусната стратегия НЯМА ДА успее у нас!! Независимо от гнусните извратени норвежки пари и продажните души....

Достоина позиция-БРАВО! А продажните идиоти по -долу-да приготвят норвежките евра за връщане...Както и гнусните педали...

Тоя пeдaл още ли го държат в Църквата ?

Приксито на маЦква говори за вяра...дървеното жюлязу

Исус Христос прави страхотни свирки и има широко дупе! Още Римляните са го знаели това! За съжаление се оказа предател и беше разпнат. Тоя агент не е по-различен от Исус Христос и следва да бъде разпнат!

АБЕ ТОЯ ЧЕ Е ЛУД НА ВСЕКИ Е ЯСНО! ТОЛКОВА НАПРЕЖЕНИЕ ИМА ОКОЛО НЕГО ....КАКЪВ БОЖИ ЧОВЕК Е!БОЖИЯ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е БЛАГ СМИРЕН ТОЯ ЕБА ТИ РЕВОЛЮЦИОНЕРА...

Живеем в светска република.Повечето сме православни християни.Моля обаче оставете хората сами да преценяват-право на личен избор искат или не децата да изучават вероучение.Ако иска ,всеки след като достигне определена възраст и има осъзнато влечение и интерес може да учи в духовна семинария,но не и да бъде натрапено такова учение в ранна детска възраст,когато детето все още не е осъзнато.Семейството е звеното,което сплотява и изгражда ценностната система на малките деца.

Не мисля, че е редно хора, които нямат деца да дават съвети как да се отглеждат и възпитават.