Подай сигнал

Митницата в Свиленград обяви обществени поръчки за 205 000 лeва

Административната сграда в кв. "Гарата" ще се преустрои в учебен център

Регион

от Делян Аврамов 842 прегледа 0

Триетажната сграда е неизползваема от началото на 2016 г.

Две обществени поръчки за преустройството на бившата административна сграда на митницата в свиленградския кв. "Гарата" в учебен център, обяви ресорната Агенция. Общата им прогнозна стойност е 205 000 лв. без ДДС.


Ключовата е за 120 000 лв. Тя е за предоставяне на консултантски услуги и осъществяване на строителен надзор по време на ремонта на зданието. Без да има избран изпълнител по тази поръчка, няма как да се случат по-нататъшните действия по преустройството. Очаква се процедурата да приключи в началото на това лято и след това да започне същественият ремонт.


Втората обявена процедура е за изработка, доставка и монтаж на кухненско обзавеждане и доставка и монтаж на електроуреди за вграждане. Мебелировката за всичките 36 помещения се обособява условно в 6 типа, с различни дължини. Кухненското обзавеждане, което следва да се изработи, достави и монтира, включва горен и долен ред шкафове, плотове, стенни панели с водобранни лайсни, цокли, дръжки, кошчета за боклук за вграждане в шкаф и за него е предвидено да се доставят и монтират необходимите електродомакински кухненски уреди за вграждане. Обхватът на кухненското обзавеждане предвижда и монтаж на 36 мивки и кухненски смесители, но същите се осигуряват от възложителя.


Общата прогнозна стойност е 85 000 лв. 47 000 от тях са за изработка, доставка и монтаж на кухненското обзавеждане. Другите 38 000 лева са за доставка и монтаж на кухненските електроуреди за вграждане.


Крайните срокове за подаване на документи и по двете поръчки са 4 и 5 април 2019 г.


Триетажното здание е неизползваемо от началото на 2016 г., когато митническата администрация бе преместена в напълно новопостроени помещения.


Решението бившата административна сграда на митницата в Свиленград да бъде превърната в учебен център бе взето преди 2 г. Идеята е в нея да се води обучението на новопостъпили служители в Агенцията, курсове за актуализация на знанията. Също така е предвидено да има възможност и да бъдат настанявани командировани на ГКПП Капитан Андреево митничари от други краища на страната. Ще има работни помещения за служителите на Агенцията, както и места за нощувки. Те са 28 единични стаи и 6 апартамента. Преустройството ще се реализира чрез реорганизация на съществуващите помещения и пространства, обновяване на старите настилки, облицовки и мазилки, изпълнение на мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата, както и изграждане на система за централна климатизация.Коментари