Мистерия: Парк или паркинг в скандалния имот до "Санкт Петербург"

Чрез референдум ще се решава съдбата на парка до хотел "Санкт Петербург", за чието запазване се борят жителите на съседните блокове.  Допитването ще се проведе в квартала на общото събрание в неделя, където всеки може да  си каже мнението какъв вариант предпочита за бъдещето на бившия общински имот с площ близо 19 дка. Това съобщиха  за "Марица"  Асен Костов и Стойчо Андреев от инициативния комитет  след срещата в Община Пловдив. Протестиращите бяха дошли на пл. "Стефан Стамболов" с жълти жилетки, носейки национални знамена. 

Собственикът на скандалния терен  Байрям Солак  от с. Мулдава  не се яви на срещата, но е изпратил  три варианта. Първият е да се назначат трима  вещи лица, които да оценят имота за продажба на Община Пловдив.  Вторият е земята  да бъде отредена за спорт и атракции. Третият е  пет декара да подари на общината за парк,  а  с останалите  да се разпорежда, както пожелае. 

Оказа се, че едновременно  Солак е внесъл  в общината искане да направи паркинг с вход от ул. "Полк. Дрангов" с площ 4 - 5 дка. Протестиращите коментираха, че отреждането на имота  за спорт и атракции не гарантира запазването на парка и че петте декара, които евентуално ще бъдат предоставени за зелена площ, са твърде недостатъчни за големия и презастроен квартал. 

Снимка от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?