Министър Московски се върна на работа

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е провел работна среща днес в София с министъра на транспорта и съобщенията на Македония Горан Сугарески, съобщиха от ведомството. Освен прессъбощението, на сайта на министерството на транспорта са качени и снимки от разговорите, които са първата публична поява на министър Московски след трагичния инцидент от 2 февруари тази година на Боровец, при който загина 4-годишният му син Кристиян.

Повод за днешната среща е поетият ангажимент от страна на министър-председателя Бойко Борисов за изпълнение на главния приоритет в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз за  свързаността на Западните Балкани, поясняват от транспортното министерство.

Основен акцент в разговорите между двамата министри  е бил транспортен коридор 8. Двамата са обсъдили в детайли напредъка по изграждащите се участъци. Свързаността между България и Македония, както и възможността за съвместно финансиране на оставащите отсечки от пътната и железопътната инфраструктура в двете държави, е била другата дискутирана тема от Московски и Сугарески.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията посочил възможността да бъде търсен общ вариант за изграждането на пътна, железопътна и дигитална инфраструктура с Македония. Той уверил своя колега, че за изграждането на другите участъци от транспортния коридор може да разчита на пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов, както и от страна на МТИТС.

Развитието на транспортен коридор 8 предстои да бъде обсъдено на среща между министър Ивайло Московски и министъра на инфраструктурата и енергетиката на Албания Дамян Гикнури.

Източник manager.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?