Министър Кралев пак опита да финтира Пловдив! Вижте за сметка на кой

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев за втори път в рамките на три се опита да финтира Пловдив като част от кандидатурата ни за Евро 2028 и Мондиал 2030. Кралев лансира идеята, че по-удачно е да искаме с нашите съседи Гърция, Сърбия и Румъния първенството на Стария контенент след 9 (девет) години. За целта са ни необходими три стадиона. Единият е ясно, че е в София, а за другите два, които държавата с обществени средства ще изгради, ще се борят Пловдив, родната му Варна и Бургас. Нито един от въпросните три града към момента не разполага със съоръжение, отговарящо на съответните изисквания на ФИФА и УЕФА, така че ще трябва да се гради наново.
В събота министър Кралев подчерта, че Пловдив може да има нов стадион, ако двата елитни отбора (разбирай Локомотив и Ботев.Очевидно високопоставеният държавен служител не брои за живи родният клуб на Христо Стоичков "Марица" и "Спартак") играят домакинските си мачове на него, а не на клубните си стадиони. Това означава, че жълто-черните трябва да се откажат от мечтата за дострояване на "Христо Ботев", а за черно-белите Лаута да е само база. Очевидно нито една от двете общности не би се съгласила на този вариант, което веднага би пратило средствата за нови стадиони към морето - родната Варна на министъра и Бургас.
Новото в днешната телевизионна изява на Кралев, е изискването за качеството на хотелската база. Тук Пловдив категорично отстъпва на Варна и Бургас, предвид близостта им със Златни пясъци, Свети Константин и съответно Слънчев бряг.
И за непросветените би станало ясно, че Пловдив е готов да бъде жертван като евентуален домакин за мачове от ЕП. Или просто като град за голяма държавна инвестиция в стадион. 
Дали родният град на Стоичков, Христо Бонев, Чико Дерменджиев ще допусне това?

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?