Подай сигнал

Мики Манойлович: Пловдив е специален град

Култура

от Руслан Йорданов 326 прегледа 0


„Пловдив е много хубав град. Стария град пък е специален за мен. Помня го от снимките на „Ъндърграунд“, които правихме тук в продължение на четири седмици преди четвърт век“, каза големият сръбски актьор Мики Манойлович в понеделник вечерта в Lucky Дом на киното. Той дойде за представянето на филма „Сутиенът“ в рамките на София филм Фест в Пловдив. Заедно с него на срещата с пловдивската публика присъстваха немският режисьор Файт Хелмер и българските актриси Ирмена Чичикова и Боряна Маноилова.


„Сутиенът“ е трогателна история без думи за машинистът Нурлан, който кара влака към Баку за последен път, преди да се пенсионира. По пътя през кварталите в града влакът му закача син сутиен от нечий простор. За да избяга от самотното си съществуване, Нурлан тръгва на най-приключенското пътешествие в живота си: да открие собственичката на това любопитно бельо. Той се опитва да убеди всяка жена в колоритния ромски квартал Шанхай да пробва сутиена.
„Беше ми трудно да снимам филм с толкова красиви актриси, но моят персонаж е съсредоточен върху това да издири собственичката на сутиена“, отбеляза Манойлович. Режисьорът Хелмер с усмивка разказа за непрекъснатото внимание от страна на азербайджанските власти към кинаджиите. На втория полицията спряла снимките заради подозрения, че снимат порнографски филм.


„За реализацията на „Сутиенът“ се събра страхотен екип, невероятни актьори. Беше удоволствие да ходя на снимачната площадка, с тях всеки ден беше Великден“, отбеляза режисьорът Файт Хелмер.


Младата актриса Боряна Маноилова отбеляза, че снимките са били много различно преживяване за нея и тя за пръв път е летяла сама със самолет. „Кастингът за „Сутиенът“ дойде за мен като гръм от ясно небе, но беше вълнуващо“, посочи пловдивската актриса Ирмена Чичикова, която наскоро триумфира на „Берлинале“ с ролята си в „Не ме докосвай“.


Снимки от Слави Калинов

Коментари