Подай сигнал

Meszecsinka омагьоса с музиката си Конюшните

Култура

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 295 прегледа 0

Вчера група Meszecsinka остави без дъх пловдивската публиката, изпълнявайки магически ритми, съпроводени със специално визуално шоу. Вокалистката Аннамари пренесе в други измерения почитателите си, пеейки и свирейки на флейта. Основател на групата и българинът Емил Билярски, който пък впечатли с блестящо изпълнение на мелодиите на китара.

Талантливите музиканти гостуваха в Пловдив, за да представят новият си албум StandIntoTheDeep. В бар Конюшните десетките фенове с нетърпение очакваха да чуят новите хитови парчета от репертоара им.

Заедно с Meszecsinka на сцената излезе и Гергана Димитрова - Belonoga, певица, позната от “Мистерията на българските гласове” и “Ева квартет”, инструменталист и композитор. Ексклузивното сътрудничество между унгарската и българската народна музика вдъхнови и накара публиката да затанцува.

След блестящото изпълнение на унгарските музиканти и българската народна певица, публиката си спечели още една песен, скандирайки "Още!". Краят на концерта остави незабравими спомени на посетителите, а вокалистката обеща, че скоро пак ще посети Пловдив.

Групата Meszecsinka е звуковата част от проекта “Европа Психеделика” на фондация “Метаарт”, който е част от официалната програма на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”.​