Местят концерта фантом от Колодрума на Бунарджика

Повечето звезди от афиша изобщо не са чували за сдружението "Всички заедно за една кауза"

Сдружението „Всички заедно за една кауза” не се  е отказало да проведе концерт, макар да бе разобличено, че търси пари от Общинския съвет за наема на залата с фалшив документ. Както „Марица” писа, 4-членният екип на организацията бе обявил, че ще прави в Колодрума благотворителна акция за набиране на средства, с които да се купи апаратура за рехабилитация на младежи за СУПЦ „Св. Георги”.

Председателят Илия Ангелов, координаторът Дилян Димитров, Теофил Цветков и Демир Демирев твърдят, че са възпитаници на социални домове и сега искат да помогнат на младежи с тяхната съдба. На последната общинска сесия обаче стана ясно, че искат пари, предоставяйки писмо за застъпничество от ЮНЕСКО с подписа на човек, който изобщо не работи там. Пред „Марица” тогава Дилян Димитров заяви, че организацията е била подведена. А районната прокуратура се зае да разследва сдружението за документна измама. Както „Марица” описа, активистите обикалят различни институции и манипулират, цитирайки имена на известни хора и спекулирайки с техния авторитет.  

Датата на концерта е днес, но въпреки разразилата се буря, сдружението не се е отказало от него. Оттеглило се е само от Колодрума. Във Фейсбук страницата на организацията има няколко поста, които известяват, че концертът ще се състои довечера на Летния театър. Всеки посочва различни звезди като участници -  Поли Паскова, Мария Петрова, детска формация "Бамбини", Ненчо Илчев, Ивайло Герасимов, а после „Ивайло Герасимов, Мария Петрова, Формация "Столивут" и още изненади”.  

Сдружението е ангажирало Летния театър за 19 октомври - Деня на благотворителността. Наемът е платен, обясниха от представителството в Пловдив на Национална агенция „Музика”, която отдава обекта. Оттам отказаха да посочат каква е сумата и с видимо раздразнение обясниха, че това са търговски взаимоотношения и щом сметката е чиста, скандалът около сдружението няма тежест за тях. 

В течение сме, че концертът не е отменен, но е променено мястото, коментира говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Той увери, че разследването е в ход, но към момента не могат да се изнесат данни от него, за да не се попречи.

 "Бамбини" пътуват за Шумен 

Няма да участваме в концерта, заяви категорично ръководителката на детската вокална група „Бамбини” Снежана Донева. За нея бе изненада, че името на състава все още се спряга, при положение че известила сдружението си за отказа. „През август имахме много добра комуникация с тези момчета, но после нещата тръгнаха лошо”, разказа тя. От медиите научила за скандала. Междувременно се оказало, че ден след датата на концерта в Пловдив формацията трябва да участва в събитие от инициативата „Детска мелодия на годината” в Шумен. Двете обстоятелства довели до решението малките изпълнители да не се качат на сцената под тепетата. „Много ми се иска намеренията на тези младежи да са истински. Но е добре, който се захваща с благотворителност, да знае какво прави. Това са сериозни неща”, коментира Донева.

От музикалната компания „Пайнер” твърдят, че техни изпълнители - Поли Паскова, Славка Калчева и Мария Петрова, не са давали съгласие за участие в концерт на „Всички заедно за една кауза” и имат други ангажименти на тази дата. Въпреки това имената и ликовете им са на плакат, който момчетата разпространяват. Има даже няколко - на бял и на червен фон, върху които са изписани различни изпълнители за едно и също събитие.

Ральо купи билети, бизнесът брои пари

Обикалянето по институциите вече е подвело мнозина. Дори районното кметство в „Северен” купило билети, при това след скандала със сдружението на общинската сесия. Ральо Ралев даже лично ги връчил в КСУ “Св. св. Константин и Елена”, за да могат децата от центъра за настаняване от семеен тип да отидат на концерта и в същото време с парите да се помогне на каузата. Около 1000 лева е дала и организацията „Бизнесът за Пловдив”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?