Подай сигнал

Местният парламент се разпуска след 5 сесии

Съветниците: Администрацията явно смята, че е свършила всичката работа в Пловдив

Пловдив

от Валентина Йеремиева 278 прегледа 0

Пет или максимум шест сесии ще имат 51 общински съветници до края на мандата. След едномесечната почивка градските старейшини ще се съберат на 11 юли. След сесията на 1 август излизат във ваканция до средата на септември. Местните избори са в края на октомври, което предполага, че в последния месец преди вота ще има една или най-много две заседания.


Защо в края на мандата Общинският съвет не работи на пълни обороти? Ето какво коментират съветниците:

Слави Георгиев (Патриотичен фронт):

- Явно Община Пловдив е спряла да работи. Това е разочароващо, защото в Пловдив има много нерешени проблеми. Както виждаме, големите проекти отидоха в чекмеджето - изграждането на подлез „Модър - Царевец", реконструкцията на стадион „Пловдив", разширението на Голямоконарско шосе, нов мост над Марица, ремонт на ул. „Даме Груев" и много други.

Пепа Деведжиева (Реформаторски блок):

- Председателят на Общинския съвет е в отпуск, преди това в отпуск беше кметът. Но може би има и друга причина - в общината да са го ударили на ваканцуване. А има толкова много проблеми! Един от тях е наводненията, включително на ремонтираните улици. Редно е да се търси решение, а не да се отлага във времето.

Дани Каназирева (Съюз за Пловдив):

- Управляващите вероятно чакат да мине конгресът на ГЕРБ, за да знаят в коя посока да действат. Сесията е насрочена няколко дни след партийния форум. Но след като редица проблеми не са решени за 4 години, не виждам как това ще стане за 4 месеца, които остават до края на мандата, дори Общинският съвет и да се събира често.

Иван Петков (БСП):

- Няма достатъчно предложения от общината. Кротуват или от предпазливост, или са го ударили на уволнение. По-добре е, че няма сесии, защото половината от точките в дневния ред са за разпродажба на общински имоти. Поне в края на мандата да спрат да продават.

Гошо Къчков (ГЕРБ):

- Графикът за сесиите беше готов преди няколко месеца и това, че през юни имаме само една сесия, няма нищо общо нито с конгреса на БСП, нито с ГЕРБ. Администрацията работи, предложенията се подготвят и не е изключено на 11 юли да имаме дневен ред от 50 точки.

Савина Петкова, председател на Общинския съвет:

- Единствената възможност беше в края на юни да си взема отпуск. Планирала съм го още през зимата, тогава подготвихме и графика, така че не може да се говори за нещо чрезвичайно.