Подай сигнал

Медицинският разширява приема на студенти от чужбина

Образование

от Румен Златански 168 прегледа 0

По време на обучението на студентите им е осигурен чест досег с пациентите

Медицинският университет в Пловдив ще разшири приема на студенти от чужбина. Това заяви неговият ректор проф. д-р Стефан Костянов при започването на изграждането на новата учебна сграда на Висшето учебно заведение.

"С разширяването и модернизирането на базата ни ще увеличим и приема на студенти от чужбина. В момента при нас се обучават за медици граждани на 46 държави. Най-много те са от Великобритания, Германия, Италия и Гърция. Не си мислите, че идват тук само заради по-достъпните такси. И това е важно, тях като за сравнение във Великобритания годишната такса за обучение на студент по медицина е 35 000 паунда, а при нас и 8000 евро. Все повече млади хора от чужбина идват да се обучават в Медицинския университет в Пловдив заради много високото ниво на преподавателите и все по-модерната материална база", добави още проф. д-р Стефан Костянев.

Освен това по време на обучението на студентите им е осигурен чест досег с пациентите, които им помага много. Модерният симулационен център на Медицинския университет предизвиква все по-голям интерес и също спомага за добиването на знания.

Коментари


Другарю Костянев. Справихте ли се с корупцията при приема на български кандидат-студенти... Не сте , нали!? Оправете си вашата кошара и тогава приемайте талибани от чужбина. Разбира се,че идват тук само заради по-ниската такса, обучението ви не е на ниво, това го казва всеки студент. С една дума- порнография...