Маскирани нахлуха в заведение, млатиха се брутално

Футболни хулигани си претнаха адски кървав въргал в пловдивско заведение, което остана изпотрошено след мелето. Инцидентът е станал в събота, часове преди дербито Ботев – Локо (1:1) в ресторант „Метронома”, който се намира на улица „Вратцата“ в квартал Изгрев. За катастрофалния развой на събитията потвърдиха за „Марица“ от пресцентъра на пловдивската полиция.

Всичко започнало преди мача, когато група от шестима младежи седнали в кръчмата, за да повдигнат градуса преди футболната среща. Те пеели и се забавлявали - били в добро настроение, за което спомогнали и изпитите от тях спиртни напитки.

Малко по-късно покрай намиращото се в съседство училище паркирали три автомобила, от които излезли десетина души, които били покрили лицата си с маски. Те нахлули в кръчмата и започнали без да питат да бият другите младежи.

Екшънът станал абсолютен когато из ресторанта започнали да хвърчат маси, столове и мебели. Въргалът бил кървав, разменяли се юмруци и ритници. Част от пострадалите били обляни в кръв. Всичко станало за минути. След това агресорите избягали, качили се отново на автомобилите и отпрашили в посока Преспите.

Щетите по заведението са за хиляди левове. По-късно на мястото пристигнал и екип на полицията. Униформените иззели видео камерите и започнали да разпитват пострадалите момчета.

От МВР коментираха за „Марица“, че се работи по направление хулиганство. Към този момент не са установени участниците, тъй като те са били маскирани. Изключение прави един от агресорите, но и неговата самоличност не е установена.

Работата по случая продължават служители на Шесто РУ. Уведомена е прокуратурата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?