Маска с тиква и куркума подмладява кожата

Освен вкусен есенен плод и задължителен реквизит за Хелоуин, тиквата е истинско чудо за кожата на лицето. Богата на магнезий, калций, калий, фосфор и натрий, тиквата подсилва регенериращите свойства на клетките. Витамините, които се съдържат в нея, стимулират производството на колаген за по-млада кожа.

Ако пък кожата ви е предразположена към акне, не подценявайте мощното действие на цинка в тиквените семки. Тиквата, както моркова и прасковата, е богата на каротеноиди - вещества, които ни набавят важния за кожата каротен. Той помага за изглаждането на бръчките, поддържането на здравия тен, изглаждането на кожата и запазване на нейната еластичност.

За да си приготвите ефикасна домашна маска, са ви нужни 1/4 ч. ч. пюре от тиква, 1/2 ч. л. куркума на прах и 1 ч. л. мед. Разбъркайте съставките добре, докато се получи хомогенна смес. Нанесете тънък слой върху лицето и оставете маската да действа от 5 до 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Тази маска е много лесна за приготвяне, a всичките  компоненти влияят благотворно на кожата. Куркумата спомага за лекуването на акне и различни кожни възпалявания, докато медът хидратира и успокоява. Тиквата озарява и изглажда кожата, а освен това действа като ексфолиант.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?