Маска с банан и авокадо за мека коса

Бананите съдържат много витамини, антиоксиданти и микроелементи. Плодът е естествен овлажнител, затова се използва при слаба, суха и изтощена коса. Нанасянето на маска с банан спомага за растежа на косата, укрепва косъма и заздравява корените. Бананите имат успокояващ ефект върху скалпа и са отлично средство в борбата с косопада. 

Намачкайте половин банан заедно с едно авокадо. Към тях прибавете 1 с. л. мед, 2 с. л. зехтин и едно яйце. Продуктите се разбъркват добре или пасират, за да се получи хомогенна гъста каша. Маската се нанася върху суха коса в посока от корените към връхчетата. Най-сухи са краищата на косата, затова върху тях нанесете най-голямо количество от сместа. Маската се оставя да действа около 10 минути, след което се изплаква с вода. Косата е подхранена, блестяща и мека.

Маска против косопад се приготвя, като към един намачкан банан се добавя кисело мляко. Нанесете сместа върху главата и измийте след около 15-20 минути. Не оставяйте маската да изсъхне на главата ви, а измийте косата, докато сместа още е леко влажна. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?