Марокански еликсири за първи път на Винария 2020

Вина и алкохолни напитки от Мароко ще се представят за първи път на "Винария 2020" в Международен панаир Пловдив. Това съобщи председателят на Съвета на директорите д-р Иван Соколов по време на проведената Вечер на културата на Мароко в Етнографския музей в Пловдив. В рамките на събитието, организирано от посланика на Мароко у нас Закия Ел Мидауи и Сдружение „Спектър 21 век“, бяха представени националните костюми на кралството - кафтаните, както и традиционни специалитети, чай, сувенири и козметика с прочутото арганово олио. 

На проведена среща преди това между ръководството на панаира и дипломата е било договорено мароканска делегация да посети скоро изложбения център в Пловдив, за да се уточни участието на страната във Винария 2020. Мароко има развито земеделие и в частност лозаро-винарство, както е при вас, така че двете страни може добре да си партнират, за което се договориха вашият и нашият министър на земеделието, каза Закия Ел Мидауи.

Министър Румен Порожанов се срещна във вторник в  гр. Мекнез, Мароко със своя колега Азиз Ахануш. Двамата обсъдиха възможностите за увеличаване на стокообмена между двете страни със селскостопански стоки и за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните.

Министър Порожанов  участва в откриването на 14-то издание на най-голямото на африканския континент Международно селскостопанско изложение SIAM, което се провежда от 16 до 21 април в Мекнез. То е  под патронажа на краля на Мароко  и се посещава от над 1 милион души.
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?