Подай сигнал

Марковски за кметицата: С дамски мустак не се броят пари

България

от Екип Марица 1647 прегледа 0

Марковски за кметицата: С дамски мустак не се броят пари


"В наказателното право не се ли намира истината, невинни хора гърмят по затворите. Делото на Иванчева представлява низ от компромати, които са изключително примитивни. Няма нито една среща между Иванчева и Ваклин - нито една. Единствената среща е в кабинета на Иванчева, където тя се е държала с него хладно и рязко".

Това заяви в ефира на bTV адвокат Марин Марковски, който е защитник пред Темида на спипаната с подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева. "Разбира се, че могат да се вземат пари и без да се срещнат. Въпросът е дали посредникът е поставен комбинатор, който трябва да изобличи Иванчева. Не обвинявам прокуратурата. Има много хора, които искат да затрият кметицата. Иванчева категорично не е била осветена. Понякога прокуратурата прави такива неща, че ми пресъхва устата. Тя единствено има около 2 квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато тя е писала възражение е станало това пренасяне. Забележете колко е просто. Може ли да се броят пари, когато имаме осветяване на 2 сантиметра в дясната част?", попита Марковски.

Полицайката хваща Иванчева за устата, за да не крещи, че иска адвокат. Иванчева е имала следа от светещ прах и под носа. Може ли с дамския мустак да се броят пари. Това ли е светването на коледната елха?", негодува още защитникът на скандалната кметица. "Чел съм записите, такъв израз: "Поставили сме Ваклин на колене, да си плати", няма! Няма казвано, че трябва да се дават пари и да се вземат пари от Ваклин. Няма нещо, което да ги изобличава.

"Има срещи между Ваклин и Дюлгеров, около 4-5 срещи, но това ли са доказателствата, че Иванчева е искала 500 000 евро. Дюлгеров каза, че е взел тези пари да си направи операция на окото. Той извършва една услуга на Ваклин, оказва му съдействие, за да оправи проблем, но това е проблем Дюлгеров", отсече Марковски. "Освен за тези 70 000 евро тя има обвинение че е искала 500 000 евро и то е страховитото.

За него няма нито едно доказателство! Не е забранено на един кмет да каже на инвеститор да направи детска площадка, то е достойно. Хайде да не обвиняваме една кметица, която иска да има зеленина в "Младост". С Божията помощ и моята, надявам се Иванчева да бъде пусната от ареста", завърши адвокатът.