Мариновани свински пържоли на скара

Продукти:
 свински пържоли
8 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
3 с.л. мед
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 ч.л. черен пипер
сол
2 стръка магданоз

Рецепта:

Свинските пържоли (4 бр) се начукват старателно и се поставят в малка и плитка тавичка. Изплакват се и се подсушават с кухненска хартия. След това се натъркват с пресования чесън (4 скилидки), черен пипер (1 ч.л.) и сол.

Заливат се с маринатата, получената от разбитите соев сос (8 с.л.), горчица (1 ч.л.), мед (3 с.л.), зехтин (2 с.л.) и малко сол.

Пържолите се завиват в фолио и се оставят най-малко два часа в хладилник. След това се изваждат, леко се отцеждат от маринатата и се изпичат на скара от двете страни до пълна готовност на месото. След това се сервират горещи с гарнитура от свежа салата или пържени картофи. По желание се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Източник:1001recepti.com

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?