Маринов с горещ коментар за ученика-атентатор от Пловдив

Всички звена трябва да могат да работят заедно. Случаят в Костенец също ни го показа. Това е идеята на този общ център - да се получи един синергизъм между всички структури.

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов след края на церемонията, на която връчи ключовете на 346 нови автомобили на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната, по темата за създаване на общ антитерористичен център, предаде novini.bg

"С тези 346 автомобила ще компенсираме дирекциите от вътрешността на страната, защото помощта от ЕС в техника е само за дирекциите в пограничните райони. Такова е условието. Нощни патрули има навсякъде. Сега с тези нови автомобили се надявам и вие да ги видите", отговори Маринов на журналистически въпрос.
"Извършителите на вандалския акт във влака София-Пловдив са задържани. По случая се работи от дирекциите в Пловдив и Пазарджик, защото инцидентът е станал в движение", обяви Младен Маринов

Той коментира и темата за 16-годшния ученик от Пловдив, вербуван от Ислямска държава. "Извършваме проверка за теч на информация. За мен, ако имаше теч на информация от МВР, тези данни щяха да излязат много по-рано, но проверка се извършва. Трябва да намерим баланса между информираност на обществото и тишината по дадени въпроси. Проблемът е сериозен и лошото е, че млади хора се радикализират. Обществото беше информирано. Дебатът за правата на гражданите и спазването на закона се води в цял свят. Трябва да оставим колегите да си свършат работата и тогава да коментираме. В момента с детето работят психолози", разкри Младен Маринов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?