"Марица" представя дарителите на Пловдив

Новата изложба на ИК "Марица" и "Хермес медия" ще ни върне към делата на големите филантропи

Кампанията на вестник „Марица" - „Пловдив през годините", вече се превърна в традиция и има своето запазено място в живота на града. Всяка есен със специална изложба и поредица от публикации представяме пред обществеността емблематични събития, места и личности, свързани с богатото културно и историческо наследство на Пловдив. На вашето внимание днес е поредната ни инициатива - „Дарителите". 

Този път акцентът в кампанията е поставен върху големите личности, надживели времето не със своите лични успехи или икономически  просперитет, а с каузата си. А тя е най-благородната - да дадеш от своето в името на общото, без да очакваш никакви облаги от това.

Дарителството, позабравено и често заклеймявано днес, има дълбоки корени в българската история. В изложбата ще ви представим знакови личности като братята Евлоги и Христо Георгиеви, Димитър Кудоглу и Душо Хаджидеков - Чирпанлията, който построи 3 училища за децата на Пловдив, а сам той живя до последните си дни в тесните стаички на пристройката в двора на храма „Св. Петка“.

Изложбата тази есен е поклон пред хората, които се поставиха в услуга на другите, без да поискат нищо за себе си, и повик за повече добро днес. Духът на големите пловдивски дарители е жив, а приемствеността вече дава своите резултати в социалната ангажираност на бизнеса към различни обществени и човешки каузи.

Изложбата ще бъде подредена на входа на Цар-Симеоновата градина през ноември. Паната в нея ще са отворено послание до всеки днешен пловдивчанин и ще пренесат добрия пример на дарителите до следващите поколения.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?