Марица отупа ЦСКА с 3:0

Марица буквално прегази ЦСКА без да даде гейм на съперничките си в мач от Националната волейболна лига. При неблагоприятни за провеждане на волейболен мач условия в студената и неприветлива зала "Васил Симов", шампионките разбиха своите домакини с 3:0 гейма (25:14, 25:15, 25:18) след само 62 минути игра и продължават да са начело в класирането пълен актив от 11 победи и 33 точки.

Разликата в класата между двата отбора пролича още в първите минути на двубоя и Марица бързо поведе с голяма разлика. Капитанката Нася Димитрова беше във вихъра си и наниза седем точки за крайното 25:14 в първия гейм. Във втората част "жълто-сините" започнаха да се забавляват на терена, което обаче ги поразсея и те позволиха на противника да си повярва. Все пак силен гейм направи Мирослава Паскова и със седем точки към своята сметка тя помогна на своите да изковат още един убедителен резултат – 25:15. 
Надмощието на гостенките продължи и в третата част, а влязлата от ъгъла Александра Миланова оформи категоричната победа с два поредни мощни аса за 25:18.

Мира Паскова стана топреализатор на мача с 13 точки за пловдивчанки. Нася Димитрова и Алекзандра Холстън добавиха по 12. Борислава Съйкова направи 10 точки за софийския отбор.

За волейболистките на ЦСКА това е пета загуба в първенството. "Червените" са на четвъртото място във временното класиране.

В следващия 12-ти кръг от НВЛ, Марица посреща Раковски (Димитровград) в зала "Колодрума" на 23 февруари (събота) от 18:00 часа. Три дни по-рано - в сряда от 18:00 часа, момичетата на Иван Петков посрещат френския шампион Безие (Безие) в търсене на първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?