„Марица брас бенд“ свири в Матера днес! Откриват европейската столица на културата

 Южният италиански град Матера днес става официално европейска столица на културата за 2019 година заедно с Пловдив.  „Марица брас бенд“ заедно с още европейски оркестри ще участват в церемонията по откриването. То ще протече в пет етапа през целия ден. Те са озаглавени "Отворени звуци", "Отворени светлини", "Отворен град", "Отворено шоу" и "Отворено бъдеще". 

Сцени на тези пет етапа ще бъдат различни части на Матера, разположени на централни площади и улици, в двата стари квартала, както и в бивша кариера на входа на града, превърната в театър на открито. Церемонията по откриването включва изпълнения на оркестри от всички общини на Базиликата, както и на гостуващи европейски оркестри.

Почетни гости на тържественото откриване на европейската столица на културата в Матера ще бъдат президентът на Италия Серджо Матарела и премиерът Джузепе Конте.

Церемонията включва още парад на артисти, концерт на национални и международни изпълнители, светлинно шоу и светлинни инсталации. Част от проявите ще продължат и утре. Мотото на Матера за европейска столица на културата е "Отворено бъдеще". Градът е четвъртият италиански град – европейска столица на културата след Генуа, Болоня и Флоренция. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?