Мая Манолова: Искам справедливо обезщетение за всяко животно

Мерките, които властта е предприела, са довели до седем огнища на чума. Някой определено не си е свършил работата. Някой се опитва да изкара виновни хората, които имат прасета. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

"Обяснява се, че те трябва да прочетат статии, предупреждения. Тези които са били неадекватни са представителите на институциите", допълни тя.

"Сложната тежка процедура по регистрация е практически невъзможна за хората, които поддържат прасета. Тези които е трябвало да регистрират прасетата на място са чиновниците. Те е трябвало да отидат да обяснят проблема и да регистрират тези прасета в "задния двор".

Хората не извършват нарушение като си гледат прасета за лични нужди.

Самият опит да бъдат разделени на едри и дребни собственици, на регистрирани и нерегистрирани е непочтено. Трябва да бъдат обезщетени всички.

Нерегистрирането на прасетата е отговорност на институциите. Не са виновни тези десетки хиляди българи, държавата трябва да ги подкрепи.

Ще настоявам за справедливо обезщетение за всяко убито животно, държавата да си свърши работата. Сега хората са оставени да се оправят сами", добави омбудсманът. 

"Ясно е защо беше ударена ръководителката на медицинските специалисти Мая Илиева - за да бъдат предупредени всички, които биха дръзнали да защитават своите права, не мога да толерирам подобни опити.

С Мая Илиева сме рамо до рамо. Институциите се опитаха да разделят хората, дадоха обещания, които не изпълниха.

Когато протестите им не спряха действията на силните на деня са да бъдат уволнен Ще стоя до нея, ще я подкрепям в справедливата й кауза, утре ще има протест в нейна защита, аз също ще бъда там", каза Манолова.

На въпрос какво може да каже за евентуалната си кандидатура за кмет на София Манолова отговори: "Като омбудсман аз имам ангажимент да защитавам гражданите. Когато едната страна я няма, когато няма с кого да преговаря, очевидно моята роля не може да бъде свършена. Все по-трудно ми е да защитавам правата на гражданите.

Някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София. Показала съм, че решенията вземам аз, а не под натиск.

Моето решение ще бъде продиктувано единствено от интереса на гражданите, решението ми ще бъде резултат от техните очаквания".

На въпрос дали има разговори с екипа на партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" Манолова каза: "Няма как да коментирам политически проект".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

07.08.2019 | 14:32

Дорина, най-великото нещо на управляващите бе, че тя натириха на този пост. Представяш ли си тази гарга в парламента при другата чума Курвелия

Отговори
0 0
Дорина

Дорина

07.08.2019 | 13:39

Специалист по всичко! Дърдореща за всичко и за всички! Аман!

Отговори
1 0
намръщенЪ

намръщенЪ

07.08.2019 | 11:55

Кюстендилско ЖИВОТНО, положи всички усилия и най-напред дезинфекцирай собствената си партийка. Позитанската чума поразява всичко живо

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?