Подай сигнал

Мая Манолова: Г-н Ананиев, няма да Ви оставя на мира!

България

от Екип Марица 819 прегледа 0

Снимка: Dunavmost.com

Остро послание отправи Националният омбудсман Мая Манолова към здравния министър Кирил Ананиев в социалната мрежа.

То е в отговор на откритото писмо към нея от Министерството на здравеопазването.

„Уважаеми господин Ананиев, като министър не сте в позиция да искате. Не сте в позиция да назидавате. Министрите са в позиция да дават на обществото. Министрите са слуги, а не господари на тези, които са ги избрали и от чиито данъци получават заплатите си.

Що се отнася до хаоса, тук съм съгласна. Виждам хаоса не само на протестите на медиците, виждам го в жалбите на гражданите до омбудсмана всеки Божи ден“, пише Манолова.

Омбудсманът обвинява Ананиев, че създава хаос в системата.

„Не аз или гражданите сме източник на хаос в системата на здравеопазването. И да искаме, не можем да го създадем, защото не ние издаваме наредби, постановления, закони и административни актове. Източникът на хаос в която и да е сфера на държавното управление може да бъде само един – този, който има властта да го направи. Името му сега е Кирил Ананиев, категорична е Манолова.

"Няма да Ви оставя на мира! Няма да Ви дам и един ден почивка, докато не решите най-наболелите проблеми на здравната система. И не се съмнявайте, че ще изпълня това обещание!“, завършва емоционалното си писмо Манолова

Източник: Dunavmost.com

Коментари


Майче обади ми се ! На тоя бастун мъжът ти май не му става . Как си ги наточила шта скъсам !

Мая,продължавай да ходиш без сутиен.Да знаеш,че много ти отива.

е. начи не е гладна

Искаме Ви за премиер