Манталитетът ни е виновен за по-малкия бюджет от Варна

От опозицията винят администрацията, че всяка година планира едни и същи обекти, но не ги изпълнява

Нашият манталитет е виновен, че бюджетът на Пловдив е по-малък от този на Варна. Така кметът отговори вчера на Костадин Гаров (ПФ), който напомни на сесията, че морската столица има 475 млн. лева, а Пловдив - само 342 милиона, въпреки че градовете са почти равни по население.  

София има 718 млн. лева дългове, Варна - 78 млн., Пловдив - 34 милиона, даде пример градоначалникът. Затова бюджетите на София и Варна били по-големи, докато на Пловдив е по-примерен, по-пестелив, по-консервативен. 

Спорът се завърза, след като от опозицията обвиниха администрацията, че планира всяка година едни и същи обекти, но не ги изпълнява. От ГЕРБ  пък призоваха да махнат  черните очила и да гледат по-реално на нещата, които са свършени досега в града и се виждат. 

"Добре, съгласи се Костадин Гаров, слагаме  розови очила и виждаме, че е изградено  второто платно на Коматевско шосе, направено е  разширение  на бул. "Васил Априлов", пътната връзка между "Тракия" и "Южен", подлезът "Модър - Царевец", Тютюневият град, Воденят цикъл, нов мост над Марица, пробив до Водната палата, продължение на бул. "Македония", стадион "Пловдив",  иронизира съветникът и попита кои обекти все пак ще бъдат завършени в Пловдив през тази година.  

"Бунарджика, където се извършват ремонти за 2 млн. лева, бул. "Северен", за който ще се търси друго име, пл. "Централен" и подлезът на ул. "Гладстон", Голямата базилика, художествената галерия на ул. "Гладстон", зоопаркът, многоетажен паркинг в "Западен", изброи кметът. Спартак Николов, съветник от ГЕРБ и шеф на ВиК-Пловдив, допълни, че ще се избира изпълнител на изграждане на Южен обходен колектор за 65 млн. лева, като средствата ще бъдат осигурени по оперативна програма на ЕС.   

"Пътната връзка  между районите "Тракия" - "Южен" струва 50 млн. лева, мостът над Марица  - 20 милиона. Тези обекти, както и разширението на Голямоконарско шосе, са непосилни за общинския бюджет. Това са проекти - мечти, а нашият бюджет е по-малък от нашите мечти и стига само за необходимото", призна кметът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?