Малкият Париж и големите ученици

Ученици от Математическата гимназия решиха да възстановят кулата на някогашната Сачмена фабрика - изгубения символ на "Кючук Париж". Гимназистите са разбрали, че родолюбието не се пази в кухи патриотарски речи, а е опазване на историческата памет. Проумели са, че без знаците на миналото най-старият жив град в Европа ще остане само най-старият. И залагат на съзиданието.  

За разлика от някои чичковци в парламента, които залагат на разрушението. На паметници, на плочи с петолъчки, на скулптури, на Братски могили, само защото са имали нещастието да бъдат издигнати в една епоха, която, отречена или не, е част от историята ни. 

Учениците са строителите на съвременна България. А истеричните политизирани чичковци са нейните разрушители. Те искат да градят европейско бъдеще върху заличеното българско минало. А това няма как да стане, защото подобно бъдеще ще рухне върху нещастните политически дюлгери.

Нямали сме  историческия шанс да си построим Айфелова кула, но пък сме вдигнали кулата на Сачмената фабрика. Тя е символът на нашия малък Париж и затова трябва да я има. 

А Малкият Париж не е за малки хорица с политически сачми в главите.

Малкият Париж е за големите ученици.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?