Подай сигнал

Малек Насер: Пловдив има нужда от своите знакови сгради

Интервю

от Даниела Арнаудова 1345 прегледа 0

Малек Насер: Пловдив има нужда от своите знакови сгради

Г-н Насер, вече строите в София, имате амбиции и за Варна. Явно пловдивският пазар Ви се вижда тесен?

От всички терени, които сме разглеждали в последно време, двата парцела в София и във Варна се оказаха най-интерeсни за нас. Да, действително излизаме от Пловдив, но за нас това е шанс да натрупаме по-голям опит, да разширим контактите си на имотния пазар, както с други предприемачи, така и с местните доставчици.

Защо все пак избрахте да влагате парите си извън Пловдив - вероятно имате трудности с местната администрация?

Не бих казал, че имаме спънки, имаме проекти и в Пловдив, но самите терени се оказаха по-сложни, защото попадат в охранителни зони, защитени от Института по паметници на културата”. В същото време аз като работодател съм длъжен да запазя динамиката в работата на фирмата си. Няма как, трябва да работим. Имам немалка администрация и голям брой работници. Така че всеки месец от мен се очаква да платя полагащото им се възнаграждение.

От вас, предприемачите, се очаква да променяте визията на Пловдив. Харесва ли Ви градът в сегашния му вид?

Пловдив е стар град със специфичен ландшафт. Той е характерен със своите хълмове, с реката, която минава през него. Само че ако трябва да коментирам модерните му сгради, те са по-скоро скучни и безлични. Независимо че Пловдив е град с история, той има нужда от своите сгради-шедьоври, от специфични маркери, които да се позиционират на подходящата локация и така да се превърнат в негова запазена марка. В големите полиси по света има достатъчно примери за това - вижте само пирамидата на Лувъра, „Краставицата” в Лондон или „Бурдж ал Араб" в Дубай.

Коментари


Как се обръщат към този ? Г-н Насер!

Свидетелство на Анна: Казвам се Анна, съм от Обединеното кралство, искам да споделя историята си с теб и как съм си намерила собствено решение, от д-р Огундели голям заклинател, аз съм женен от 9 години без дете и съпругът ми ме остави, губя надежда, докато когато видях коментар онлайн от една дама, която говори за това как й помага д-р Огундели, така че се свързах с него и за помощ, първата дума, която ми каза, беше, че той ще ме накара да се усмихвам и аз ще бъда щастлив отново, след работата му в 24 часа съпругът ми се върна при мен и няколко седмици по-късно забременях за първи път и днес имам собственото си бебе, което ме нарича мумия, аз ще продължа да споделям свидетелските му показания, заради онези, които се нуждаят от помощ , той е много мощен и истински заклинател. Свържете се с него на имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com Whatsapp / Viber Чат: +27638836445

Този ли миризлив дюнерджия ще променя вида на българските градове? Я шута в посрания задник! Да ходи да променя ландшафта на Лондон.