Малчугани помагат на болно 3-годишно момиченце

На  24. април Гранд хотел PLOVDIV събра стотици деца и родители, учители и служители от ДГ „Дъга”, за да бъдат заедно в името на Доброто. Десетки представители на институции от целия град бяха заедно с тях, поканени да подкрепят благородната инициатива „Доброто продължава”, която е традиционна за детското заведение.

Тази година усилията на отзивчивите обитатели на детската градина бяха насочени към подпомагане семейството на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В полза на лечението на момиченцето и за да насърчат семейството, че има зад гърба си многобройни поддръжници, развълнуваните гости партнираха на малките артисти от „Дъга”, които изнесоха незабравим благотворителен концерт.

 Впечатляващо начало на събитието даде Д.Симеонова, директор на детското заведение, която трогна присъстващите с вечната истина, че когато човек отвори сърцето си за доброто, озаряват го надеждата, обичта, свързаността с другите хора. В продължение на минути бе четен дългият списък на добротворците, които с жеста си на подкрепа дават шанс на Лилия.

Кметът на район „Северен” инж. Р.Ралев, един от най-щедрите дарители на кампанията заедно с цялата кметска администрация, се обърна с дълбоко вълнение към родителите, породили със своя благороден жест желание у десетки други институции и лица да помогнат на малката Лилия с каквото и както могат.

Чудото на тяхното добротворство е най-паметният урок за децата на ДГ „Дъга”. Името Лилия, редом с думите добро, надежда, бъдеще, прозвучаха и от обръщението на майка й към множеството. Тя с трепет благодари на всички за подкрепата, която техните щедри сърца даряват на дъщеричката и цялото й семейство. До момента кампанията е събрала над 16 000 лв. и ще продължи до края на месец май на IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87.

Свързаността между присъстващите се усети най-силно, когато малките възпитаници на градината, водени от сърцатите си учители, показаха какво са научили в детската градина, с какво ще посрещнат Лилия наесен, когато тя, живот и здраве, стане част от дружното семейство на „Дъга”. Съградено с много обич, Доброто обгърна Лилия и семейството й, а надеждата  на всички, които допринесоха то да стане реалност, е момиченцето да има шанс и лечението му да е успешно.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?